Ostalo

Objavljeni "Laureati crnogorskog sporta" za 2013.

Crnogorska sportska akademija i danilovgradski "Zavičaj" izdali su ovih dana osmu po redu, tradicionalnu publikaciju iz edicije "Laureati crnogorskog sporta". Autori ovog svojevrsnog originalnog almanaha crnogorskog sporta su, prof. dr Duško Bjelica, profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića i Zdravko Gavrilović, poznati sportski novinar i publicista. Treba istaći da su u knjizi obrađena sva sportska dešavanja u prethodnoj, 2013. godini.
Objavljeni "Laureati crnogorskog sporta" za 2013.
Portal AnalitikaIzvor

U vremenu proglašenja najboljih u ovoj godini, ova vrijedna publikacija nas vraća na uspješnu 2013, koja je, ipak, protekla u znaku superiornog kapitena vaterpolo reprezentacije Nikole Janovića koji je sa državnom reprezentacijom tada osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Pered tradicionalnog izbora najboljih Crnogorskog olimpijskog komiteta, Udruženja sportskih novinara Crne Gore, ova knjiga „Laureata” donosi priče o izborima najboljih u crnogorskim opštinama, ali i sportskim savezima.Takođe, predstavljeni su izbori najboljih sportista koje tradicionalno organizuju lokalne uprave – opštine.

"Na više od 200 strana ilustrovanih sa preko 180 fotografija ova sportska publikacija donosi hronologiju najvećih uspjeha crnogorskog sporta u 2013. godini. Pored ovoga, "laureati" su jedinstven podsjetnik za sve sportske radnike koji ih podsjeća na sva dostignuća crnogorskih sportista, trenera i sportskih radnika u prethodnoj godini. Ovdje je obrađen i univerzitetski sport, ali i imena akademaca koji su diplomirali na nekom od odsjeka Fakulteta za sport u Nikšiću. Nijesu zaboravljeni ni jubileji sportskih klubova, školski sport i aktivnosti sportskih ljekara i rekreativaca. Laureati podsjećaju i na tradicionalni kongres Crnogorske sportske akademije koji je 2013. godine po prvi put održan u Podgorici, pod motom "Transformacioni procesi u sportu - sportska dostignuća", ističe autor Zdravko Gavrilović.

Portal Analitika