Politika

VUJOVIĆ: DPS i SDP neće lako do dogovora

Vidljivo je da vladajuća koalicija veoma teško dolazi do platforme koja bi vodila do konsolidacije odnosa unutar nje, ocijenio je za Pobjedu politički analitičar Zlatko Vujović.
VUJOVIĆ: DPS i SDP neće lako do dogovora
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je za očekivati hitan dogovor oko rekonstrukcije Vlade, da bi se izbjegao ulazak "krnje" Vlade u 2015. godinu.

"Ako do toga ne dođe, bio bi to indikator da dvije partije klize u novo sukobljavanje, umjesto u konsolidaciju. Obzirom da nije moguće doći do paket aranžmana odjednom, za očekivati je da se nastavi sa parcijalnim rješavanjem pitanja koja su predmet konsolidacije. Nakon formiranja lokalnih vlasti ostalo je da se privede kraju djelimična programska redefinicija i rekonstrukcija Vlade. Kada je riječ o četvrtom uslovu za konsolidaciju, javnost još nije upoznata da li ima dogovora. Bez dogovora o zajedničkom nastupu na narednim nacionalnim izborima, koji se očekuju za godinu i po, nećemo moći govoriti o konsolidaciji odnosa u koaliciji", rekao je Vujović, napominjući da probleme ne treba isključivo vezivati oko ekonomskih pitanja, iako se u javnosti objašnjava da je najveći problem u odnosima članica vladajuće koalicije u ekonomskoj sferi.

"Svaka rekonstrukcija podrazumijeva cijeli lanac personalnih promjena na ključnim mjestima. Biće zanimljivo šta će se dešavati sa kadrovima vladajućih partija nakon što dvije ključne stranke zamjene neke resore", istakao je Vujović.       

Portal Analitika