Košarka

Derbi u Pioniru: Budućnost gostuje Partizanu

Mini turneju po Srbiji košarkaši Budućnost Volija otvaraju duelom sa Partizanom čime će se okončati prvi dio ABA lige. Poslije Zvezde najteže gostovanje za ''plave'' u 13. kolu regionalnog takmičenja. Budućnost sa samo dva poraza stiže u Pionir na megdan timu sa polovičnim učinkom, ali timu koji se itekako pojačao u minulom periodu.
Derbi u Pioniru: Budućnost gostuje Partizanu
Portal AnalitikaIzvor

''Svjesni smo ko nam je rival, i koliko je jak. Partizan je osvojio najviše trofeja u regionalnom takmičenju. Dovođenjem igrača u posljednje vrijeme Partizan je napravio roster koji je kadar da se bori za sami vrh i trofej u ABA ligi.To znači da nas očekuje izuzetno težak zadatak u Pioniru. Imaće podršku velikog broja navijača. Moramo odigrati jako kvalitetno, takmičarski jako, kako bi došli u situaciju da ih ugrozimo. Rezultatima u posljednje vrijeme smo privilegovani da igramo derbi protiv jake ekipe, i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svijetlu. Probaćemo da napravimo jako značajnu pobjedu'', kazao je trener Igor Jovović.

Bojan Subotić ističe da uloga favorita pripada ''crno-bijelima'', ali i da Budućnost može napraviti sjajan rezultat u Beogradu.

''Idemo ekipi Partizana koja se dosta pojačala. Doveli su par odličnih igrača, uz to oporavio se Milosavljević.Sada imaju tim koji je kadar da osvoji Jadransku ligu. Motiva nam ne nedostaje, čast je igrati u Pioniru, idemo spremi, pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Partizan je favorit, dugi niz godina je učesnik Eurolige, i osvojio je veliki broj titula. Iako su sada rezultati na našoj strani, ipak im prepuštamo ulogu favorita.''

Utakmica se igra od 19 sati.

 

Portal Analitika