Zanimljivosti

Po čemu ćemo pamtiti pop kulturu u 2014?

Pjevačica neobičnog imena Adel Dazim otpjevala je „Let It Go” iz Diznijevog crtaća „Ledeno kraljevstvo”. Iznenada ju je prijatelj polio ledenom vodom. Adel je odmah taj trenutak tvitovala preko svog novog ajfona 6 pod haštegom „(hash)icebucketchallenge” a Elen je iskočila i napravila grupni selfi koji je „rasturio internet” - (hash)BreaktheInternet, piše Politika.rs.
Po čemu ćemo pamtiti pop kulturu u 2014?
Portal AnalitikaIzvor

Ovako je, ukratko, agencija AP opisala dio glavnih momenata u pop kulturi u godini koja je na izmaku. A ovako to izgleda po mjesecima.

„Srećni” januar

Glavna ličnost u januaru je pjevač Farel Vilijams. Bio je nominovan za Oskara za pjesmu „Happy” iz filma „Despicable me 2”, osvojio je četiri Gremija uključujući i onaj za album i pjesmu godine.

What’s up Fallon?

Džimi Falon zamijenio je Džeja Lenoa u popularnom večernem tok-šou programu. Digitalni svijet obilježila je odluka da Fejsbuk plati 19 miliona dolara What’s up

Martovski selfi za Oskara

Mart je mjesec dodjele Oskara koja je ove godine bila nagledanija u prethodnih deset godina. Džon Travolta uspio je da omaši ime pjevačice Idine Menzel koju je nazvao Adel Dazim. Lupita Njongo je superzvijezda Oskara, što zbog nagrade za sporednu ulogu za „12 godina ropstva” što zbog glamuroznog izgleda i harizme kojom plijeni. Elen Dedženeris napravila je čuveni selfi sa nasmijanim poznatim facama koji je na 20 minuta „oborio” Tviter – ovo je fotografija koja je najviše podijeljena na ovoj društvenoj mreži.

Neočekivana naslovnica „Voga”

Dejvid Leterman najavio je da će se penzionisati 2015. a zamijeniće ga Stiven Kolbert. Kim Kardašijan i Kanje Vest našli su se na naslovnoj strani lista „Vog”, što je bio neočekivani potez uredništva s obzirom da su ih godinama izjbegavali, posebno Kim.

Grdana

Glamurozno vjenčanje Kim Kardašijan i Kanjea Vesta u renesansnoj tvrđavi u Firenci obilježilo je maj. Anđelina Džoli predstavila se kao Grdana u istoimenom filmu. Društveni pomak, napravilo je uredništvo magazina „Tajm” kada je na naslovnu stranu stavilo transrodnu glumicu Lavren Koks iz serije „Crno više nije u modi”.

Fudbalski jun

Svjetsko prvenstvo u fudbalu bilo je nezaobilazno a čak su se i Amerikanci „primili” na fudbal zahvaljujući Timu Hauardu, golmanu koji je u meču sa Belgijom čak 16 puta odbranio gol.

Sve oko princa Džordža

Prve fotografije malog princa Džordža, kraljevski par Vilijam i Kejt objavio je na društvenim mrežama. Jul je obilježila i Lavren Koks iz serije „Crno više nije u modi” koja je nominovana za Emi, što je prva nominacija jedne otvoreno transrodne osobe u istoriji.

Ledeni avgustovski izazov

Poznati (i nepoznati) priključili su se ALS ledenom izazovu skupljajući novac za borbu protiv amiotrofične lateralne skleroze. Anđelina Džoli i Bred Pit konačno su „stali na ludi kamen” na ceremoniji na njihovom francuskom imanju. Nažalost, legenda svjetskog glumišta Robin Vilijams izvršio je samoubistvo.

Ludilo zvano ajfon 6

Septembar su obilježila vjenčanja Džordža Klunija sa Amal Alamudin i Nila Patrika Harisa sa partnerom Dejvidom Burtkom. Ovog septembra pojavio se novi ajfon 6 sa većim ekranom. Kompanija Epl predstavila je „pametni sat” koji je sve pogodnosti ajfona preselio na ruku. Svijet je ostao bez komičarke Džoan Rivers.

Hakerski oktobar

Dženifer Lorens zablistala je ulogom u nastavku franšize „Igre gladi”, a bila je glavni akter hakerskog skandala kada su njene golišave fotografije pojavile na internetu. I neke druge poznate ličnosti bile su na udaru hakera.

Nudizam i još po nešto

U novembru je Kim Kardašijan pozirala naga za magazin „Paper”. Nekada najomiljeniji TV tata Bil Kozbi optužen je da je drogirao i seksualno napastvovao žene. Iako je sud odbacio optužbe, karijera mu je uništena.

Hakerski napad, za kraj

Decembar 2014. ostaće upamćen po skandalu hakovanja Sonija. Hakeri su zaprijetili nasiljem ako film „Intervju” o fiktivnom ubistvu sjevernokorejskog lidera Kima Džonga Una bude emitovan. Soni je povukao film iz bioskopa što je šokiralo svijet.

Portal Analitika