Crna hronika

Novosti: Osmanagićeva likvidacija organizovana iz Srbije

Crnogorska policija zatražila je od srpskih kolega pomoć u istrazi ubistva Baranina Armina Muše Osmanagića (39), jer, kako saznaju "Novosti", postoji jaka indicija da je nalog za smaknuće stigao od šefa jedne organizovane kriminalne grupe iz Srbije, koja "tijesno" sarađuje sa ekipom iz Crne Gore. U tom pravcu, zasad ide istraga, a sumnja se da je kriminalna grupa iz jednog grada na crnogorskoj obali unajmila ubice.
Novosti: Osmanagićeva likvidacija organizovana iz Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Barskoj policiji, koja istražuje Osmanagićevu smrt, u ovom trenutku posebno je interesantna uloga starlete Soraje Vučelić (29), koja je odrasla u ovom lučkom gradu.

- Vučelićeva je tijesno povezana sa F. K., iz Beograda - navodi izvor "Novosti" blizak MUP-u Crne Gore. - On je desna ruka vođe vrlo opasne kriminalne grupe iz Srbije. Prije nekoliko mjeseci bila je organizovana likvidacija F. K., ali je ubijen njegov blizak prijatelj. Od tog trenutka on je vrlo oprezan.

Upravo iz tog razloga Vučelićeva je "zanimljiva" crnogorskoj policiji. Za njom nije raspisana potjernica, ali jeste potraga, što znači da će čim bude kročila u Crnu Goru biti privedena na informacioni razgovor u svojstvu građana, odnosno svjedoka Osmanagićeve likvidacije.

- Vučelićeva je bila u bašti Osmanagićevog lokala "Savoja" prije Mušine likvidacije - navodi izvor „Novosti“. - Tu je bila i njena drugarica iz Hrvatske Tina Šegetin, sa kojom je obavljen razgovor. Sumnjamo da starleta zna mnogo više nego što je ispričala srpskim inspektorima. Njena izjava puna je rupa i ne slaže se sa ostalim izjavama, ali i prikupljenim dokazima.

Ubistvo Osmanagića dogodilo se na jedva stotinak metara od policijske zgrade, i to metkom ispaljenim iz snajpera i iz automobila. Ubica je sjedio na zadnjem sjedištu kola.

- Peta vrata automobila, koji su koristili zločinci, nekoliko minuta su bila otvorena - navodi sagovornik "Novosti". - Prosto je nevjerovatno da to niko nije vidio.

Vučelićeva je u izjavi srpskoj policiji navela da "ne zna ništa o zločinu", da Osmanagića poznaje jer su iz istog grada Bara, kao i da je tog kobnog dana trebala od njega da preuzme skupocjeni "maserati" za snimanje spota. Inspektore iz Bara interesuju, međutim, bliži kontakti ove starlete sa Osmanagićem, ali i to šta je tih dana radila na moru, sa kim se viđala, kao i da li je imala neka saznanja o planiranju likvidacije.

Osmanagić je ubijen hicem iz snajpera, usred dana, sredinom septembra ove godine. Nekoliko minuta prije smrti sjedio je za istim stolom sa Sorajom Vučelić i njenim drugaricama. Kada su otišle, ubijen je hicem u leđa, na pola metra od dvogodišnjeg sina.

Ubica i njegov saučesnik bili su u automobilu "reno megan" ljubljanskih tablica, za koji se sumnja da je ukraden u Beogradu mjesec dana prije zločina. Vozilo je zapaljeno nedaleko od mjesta ubistva, a u njemu je pronađen i snajper sa optičkim nišanom.

Izvor: novosti.rs

Portal Analitika