Ostalo

Vonova najbolja u Val d’Izeru

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na trećem spustu ovodišnjeg Svjetskog kupa, koji je vožen u francuskom Val d’Izeru. Vonova je do druge pobjede ove sezone, a 61. u karijeri došla u vremenu od 1:44.47 minuta.
Vonova najbolja u Val d’Izeru
Portal AnalitikaIzvor

Drugo mjesto, sa 19 stotinki zaostatka, podijelile su Austrijanka Elizabet Gergl i Viktorija Rebensburg iz Njemačke.

Četvorostruka osvajačica Svjetskog kupa se prije nešto više od dvije neđelje vratila na stazu pošto je zbog teških povreda propuštila veći dio prethodne dvije sezone i već u Lejk Luizu je pokazala da je ona stara. U Val d’Izeru je to samo potvrdila, pošto je ponovo odskijala maestralno i opet bila klasa za sebe. 

Gerglova je bila ta koja je držala čelnu poziciju prije izlaska Vonove na stazu, a Rebensburgova je slijedila poslije Amerikanke i uspjela je da izjednači vrijeme bivše svjetske šampionke. Iza najbolje tri našle su se tri Švajcarkinje – Lara Gut, Dominik Gisin i Fabijen Zuter, ispred Slovenke Tine Maze i sunarodnice Marian Abderhalden. Prvih deset kompletirale su Italijanke Danijela Merigeti i Kajsa Kling iz Švedske. Takmičenje u Val d’Izeru se nastavlja u nedđelju superveleslalomom.

Portal Analitika