Fudbal

Abidal prodao sva kola da bi pomogao bolesnoj đeci!

Pouzdani defanzivac i bivši član Barselone i francuske reprezentacije Erik Abdidal (35), saopštio je da se povlači iz fudbala i najavio da će svoj novac uložiti u bolnice i dobrotvorni rad, a njegovi nekadašnji saigrači imali su samo riječi hvale.
Abidal prodao sva kola da bi pomogao bolesnoj đeci!
Portal AnalitikaIzvor

Abidalu je u aprilu 2011. godine dijagnostifikovan kancer jetre, a godinu dana kasnije mu je izvršena i transplatacija. Francuz je u petak potvrdio da ima ponudu Barselone da se vrati i preuzme neku od funkcija u klubu, ali da će odluku donijeti u narednom periodu.

"Tačno je da imam ponudu Barselone, ali prvo želim da se odmorim i provedem vrijeme sa porodicom, tako da ću odluku o ponudi donijeti kasnije", poručio je Abidal.

Nekadašnji igrač Liona osvrnuo se i na period kada mu je ustanovljen tumor jetre, nakon čega je usledila velika borba u njegovom životu.

"Nakon svega što sam preživio tokom bolesti, naučio sam da pravim razliku između bitnih stvari i onih koje su marginalne. Dok igrate fudbal znate da možete kupiti sve što poželite, ali kada vas zadesi ovakva nesreća tada shvatite da su materijalne stvari potpuno bezvredne. Prodao sam sve svoje automobile i sav novac ću usmjeriti ka dobrotvornom radu i pomaganju đeci i bolnicama", rekao je Erik Abidal.

Portal Analitika