Politika

STIJEPOVIĆ: Građani su odlični savjetnici, neću mijenjati stil rada

Mislim da je neposredna komunikacija sa građanima najvažnija, možda čak i ključna za uspješno obavljanje vrlo odgovorne funkcije prvog čovjeka grada. Uvijek sam u dosadašnjem radu praktikovao da direktno komuniciram sa građanima, kako bih neposredno od njih čuo šta su njihove potrebe i očekivanja. Tokom tih razgovora sam stalno uvažavao mišljenja i dobronamjerne sugestije građana, izjavio je u intervjuu Pobjedi gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.
STIJEPOVIĆ: Građani su odlični savjetnici, neću mijenjati stil rada
Portal AnalitikaIzvor

"Smatram da su oni moji odlični savjetnici, zato u toku procesa donošenja odluka uvijek konsultujem i građane. Ne bih sebe smatrao uspješnim u radu da ne postupam na takav način. To je moj stil rada i ne planiram da ga mijenjam", naveo je Stijepović.

Najavio je da će se uprava Glavnog grada posvetiti završetku infrastrukturnih projekata, da će naredne godine početi gradnja gradskog pozorišta i doma starih, srednje stručne škole u Golubovcima, uz raspisivanje tendera za kolektor za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja.

"Cilj gradske uprave u narednoj godini biće ravnomjeran i uravnotežen razvoj grada na svim područjima, kako bismo građanima obezbjedili jednake uslove i kvalitet življenja. Intenzivno ćemo raditi na poboljšanju putne infrastrukture, unapređivanju i razvoju komunalne infrastrukture i izgradnji nedostajućih sadržaja kojima bismo obogatili kulturni i društveni život Podgoričana", rekao je Stijepović.

Podsjetio je da je izgradnja zgrade gradskog parlamenta trajala duže zbog revizije projekta, kako bi objekat bio u potpunosti funkcionalan i prilagođen namjeni.

"Trenutno su u toku završni radovi na postavljanju i montiranju mobilijara i sofisticirane opreme u sali za održavanje sjednica, kao i salama za sjednice skupštinskih odbora. Sredstva za nabavku preostale opreme i mobilijara u ostalim prostorijama opredijeljena su budžetom za 2015. Godinu, tako da se početak rada određenog broja službi u novoj zgradi parlamenta može očekivati tokom naredne godine. Time će se stvoriti uslovi za kvalitetniji rad odborničkih klubova, skupštinskih odbora i održavanje sjednica", istakao je Stijepović.

Dodao je da Glavni grad, zbog devastacije imovine, svake godine izdvaja pozamašna sredstva za sanaciju i održavanje mobilijara.

"Neshvatljivo je da pojedinci uništavaju ono što se gradi i održava upravo od novca građana, odnosno poreskih obveznika. To izgleda isto kao da pojedinci uzimaju novčanice iz svog novčanika i cijepaju ih. Tepko je pronaći razumijevanje za takvo ponašanje i takav odnos  prema gradskom mobilijaru. Apelujem na građane da čuvaju i štite imovinu Glavnog grada, jer je to i njihova imovina", zaključio je Stijepović.     

Portal Analitika