Politika

Konatar: Građanski pokret neće biti dio Fronta

Građanski pokret je integralistički politički pokret slobodnih građana koji će biti posvećen budućnosti Crne Gore, utemeljen na idejama građanskog društva, pravne države, socio-liberalnih vrijednosti, održive i stvaralačke ekonomije, kazao je predstavnik Građanskog pokreta Miloš Konatar za Dan.
Konatar: Građanski pokret neće biti dio Fronta
Portal AnalitikaIzvor

Odgovarajući na pitanje Dana da li Građanski pokret planira da bude dio Demokratskog fronta, ili će djelovati samostalno kao politička partija, Konatar je rekao da će Građanski pokret djelovati samostalno.

„Dakle, na političku scenu želimo da donesemo nešto novo, između ostalog i sami vid organizovanja koji bi omogućio veću slobodu svim pojedincima koji će činiti Građanski pokret. Građanski pokret će djelovati samostalno, spreman na saradnju, savezništvo i dijalog sa svim partijama, organizacijama civilnog društva, strukovnim udruženjima, sindikatima, socijalnim grupama i pojedincima koji su posvećeni stabilnosti i prosperitetu Crne Gore“, naveo je Konatar.

Upitan da li je tačno da će osnivačka skupština Građanskog pokreta biti održana u februaru iduće godineu Podgorici, Konatar je rekao da se u prvim mjesecima naredene godine može i očekivati osnivanje Građanskog pokreta.

„Naša namjera jeste da okupimo sve ljude koji žele politiku „Za nešto” a ne „Protiv nečega” i koji žele odlučnu i istrajnu politiku posvećenu opštoj dobrobiti Crne Gore prosperitetu, stabilnosti i ekonomskom napretku. Mi ćemo u ponedjeljak 22. decembra predstaviti Inicijalni odbor, čiji će osnovni zadatak biti da koordinira procesom osnivanja Građanskog pokreta“, pojasnio je Konatar.

Kako je kazao članovi Inicijalnog odbora Građanskog pokreta su Žarko Rakčević, Dritan Abazović, profesor Božena Jelušić, Mladen Bojanić, Rade Bojović, i odbor u svom sastavu ima 16 članova.

 

Portal Analitika