Svijet

PUTIN: "Zapad pritiska jedinstvo Slovena"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su slovenske zemlje u teškom ekonomskom položaju i da zbog toga Zapad na njih mnogo utiče.
PUTIN: "Zapad pritiska jedinstvo Slovena"
Portal AnalitikaIzvor

Portparol predsjednika Čečenije Ramzana Kadirova pitao je da li je moguće ujedinjavanje slovenskih naroda Srbije, Belorusije, Poljske i Češke kako bi zajedno nastupale.

"Oni su u teškom ekonomskom položaju i zavise od pritisaka. I na nas utiču, ali na njih još jače. Ali, ja znam da u narodu postoji želja za kulturnim i duhovnim jedinstvom i ona neće propasti", rekao je Putin.

Putin nije dao konkretan odgovor na pitanje da li će se ponovo kandidovati za šefa države 2018. godine, navodeći da je još rano za tu odluku. 

"Rano je za bilo koga da donese odluku o izborima 2018. Treba raditi u interesu građana i na osnovu rezultata donijeti zaključak ko će ići na izbore", rekao je Putin. 

Na pitanje kako komentariše izjave bivšeg šefa Jukosa Mihaila Hodorkovskog da je bezmalo spreman da se kandiduje na predsjedničkim izborima, iako je obećao da se neće baviti politikom, Putin je odgovorio kontrapitanjem: "A gdje će se kandidovati?" 

"Hodorkovski, kada je tražio da bude pomilovan, rekao je da nema namjeru da se bavi politikom. To je njegov izbor, kao i svakog drugog", dodao je Putin. 

Putin je kazao da ne zna kolika mu je plata na mjestu šefa države. 

"Oni je donose, na račun šalju, čak i ne brojim", rekao je Putin. 

"Oni bi da medvjed sedi mirno i jede med, pa da ga vežu lancem i izvade mu zube i kandže, a pitanje je da li želimo da naš medvjed bude plišani meda", kaže Putin. 
Predsjednik Rusije je u razgovoru s novinarima tako odgovorio na pitanje da li je trenutna situacija u Rusiji rezultat krize na Krimu. (B92)

Portal Analitika