Svijet

PUTIN: Zapad želi da “medvjeda” stavi u lance

Oni bi da medvjed sjedi mirno i jede med, pa da ga vežu lancem i izvade mu zube i kandže, a pitanje je da li želimo da naš medjved bude plišani meda, kazao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima odgovarajući na pitanje da li je trenutna situacija u Rusiji rezultat krize na Krimu.
PUTIN: Zapad želi da “medvjeda” stavi u lance
Portal AnalitikaIzvor

Putin nije imenovao ko su to "oni", niti je šire govorio o temi, ali je nešto ranije rekao da želi da "partneri shvate da je najbolji put za svijet da se stane sa izgradnjom zidova i izgradi ujedinjeni humanitarni prostor".

Ruski predsjednik je u uvodnom dijelu godišnje konferencije, za koju se očekuje da će po običaju biti maratonska, govorio o ekonomskoj situaciji u Rusiji, koju je odbio da nazove krizom, a zatim su uslijedila pitanja o Ukrajini.

Putin je izbjegao da da odgovor na direktno pitanje ukrajinskog novinara o ruskoj intervenciji na istoku Ukrajine, a nije odgovorio ni na pitanja koliko je ruskih trupa u Ukrajini, koliko je oružja poslato i koliko je ljudi tamo poginulo.

Umjesto odgovora, on je govorio o svrgavanju režima u Kijevu i o "dobrovoljcima", koji se nalaze u okršajima na istoku Ukrajine.

"Kriza mora biti riješena političkim putem u skladu sa osnovnim međunarodnim principima, u koje spada i pravo na samoopredeljenje. Nema sumnje da predsjednik Ukrajine želi rješenje, ali on nije jedina osoba tamo i čuli smo da ima onih koji kažu da žele da ratuju do kraja. Verujem da bi što pre trebalo razmjeniti zatvorenike, kako bi prije praznika stigli kući", rekao je on.

Portal Analitika