Politika

Lekić: Herceg Novi ostaje opozicioni grad

Herceg Novi ostaje opozicioni grad, i zato lokalna vlast treba da bude opoziciona, sada već u novom opozicionom sastavu, novoj opozicionoj koaliciji i sa novim rukovodstvom grada, poručio je u intervjuu za Dan lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.
Lekić: Herceg Novi ostaje opozicioni grad
Portal AnalitikaIzvor

„Izbori u Herceg Novom, koji su inače održani u uslovima nelegitimnog zakonodavstva, donijeli su značajne političke novine. Mislim na uspon lokalnih partija. To je potencijalno pozitivna pojava imajući u vidu ulogu lokalne uprave koja primarno treba i da se bavi lokalnim problemima opštine“, rekao je on.

Lekić je dodao da je Novska lista, u prethodnom periodu bila je čak članica koalicije Demokratskog fronta.

„Ne bi bilo umjesno da u ovom trenutku prejudiciram sadržaj mogućih pregovora o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom. Herceg Novi ostaje opozicioni grad, i zato lokalna vlast treba da bude opoziciona, sada već u novom opozicionom sastavu, novoj opozicionoj koaliciji i novim rukovodstvom grada“, istakao je Lekić. 

Lider DF-a smatra da nekontrolisana vlast kao vinovnik ekonomsko-moralnog sloma zemlje zaslužuje odgovor širokog narodnog bunta.

„Takva širina zahtijeva široko učešće sindikata, opozicionih političkih subjekta, nevladinih organizacija, građanskih udruženja, studentskih organizacija, udruženja iz opštinskih sredina“, kazao je Lekić.

On tvrdi da mu nije poznato da povodom pitanja protesta postoje oštre podjele unutar DF-a, ističući da „na proteste samostalno ili kao partije mogu da krenu već sjutra svi oni koji namjeravaju da idu”.

Portal Analitika