Zanimljivosti

Zahvaljujući imenu dobila besplatan put oko svijeta

Mladić iz Toronta koji je prošlog mjeseca ponudio besplatno putovanje svijetom ženi koja se zove isto kao njegova bivša djevojka, konačno je pronašao saputnicu.
Zahvaljujući imenu dobila besplatan put oko svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Džordan Aksani (28) i njegova nekadašnja djevojka Elizabet Galager rezervisali su karte za put oko svijeta još u maju, ali su u međuvremenu raskinuli.

Pošto nije želio da karte propadnu, odlučio je da pomoću društvene mreže Reddit pronađe osobu koja se zove isto kao njegova bivša djevojka i ponudi joj besplatno putovanje.

Na oglas se javilo 18 Kanađanki sa istim imenom, a on je odabrao 23-godišnju studentkinju iz Kol Harbura.

“Ovo će biti platonsko putovanje i mislim da ćemo se odlično provesti”, rekao je Aksani.

Elizabet Galager, koja je dobila mogućnost da besplatno putuje svijetom, kaže da je u početku mislila da je ideja “luda”, ali da je uspjela da nađe zajednički jezik sa Aksanijem. Međutim, ona već ima momka.

“Ovo će biti prijateljsko putovanje, jer imam ozbiljnu vezu. Moj momak razumije da sam oduvijek željela da idem na takvo putovanje, ali nije oduševljen što ću Božić provesti s nepoznatim muškarcem”, kaže ona.

Aksani koji radi za međunarodnu kompaniju koja se bavi nekretninama i finansijskim konsultacijama, kaže da je karte kupio za svega nekoliko hiljada dolara, ali da danas vrijede između 4.000 i 6.000 dolara.

Putovanje je zakazano za 21. decembar i počinje posjetom Njujorku, a slijede Milano, Prag, Pariz, Bangkok i Nju Delhi. Povratak u Toronto zakazan je za 12. januar.

Pošto je priča o putovanju postala javna, Marriott International hoteli u kojima će ovi neobični saputnici odsjesti, ponudio im je da tokom boravka budu u odvojenim sobama.

Aksani kaže da će put biti dokumentovan i da će javnost biti upoznata sa njihovim dogodovštinama.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika