Protokol

KRIVOKAPIĆ-LATINOVIĆ: Odnos Crne Gore i BiH prijateljski

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Đorđa Latinovića, novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.
KRIVOKAPIĆ-LATINOVIĆ: Odnos Crne Gore i BiH prijateljski
Portal AnalitikaIzvor

Predśednik Skupštine Crne Gore i ambasador BiH su ocjenili bilateralne odnose Crne Gore i BiH kao prijateljske i intezivne po svim nivoima.

Kako se navodi u saopštenju, Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je poručio da dvije države koje su imale zajedničku istoriju u bivšoj Jugoslaviji i koje dijele sudbinu Zapadnog Balkana, su prirodno okrenute jedna drugoj u podršci i razumijevanju.

„U tom svijetlu, Bosna i Hercegovina može računati na prijateljsku podršku od Crne Gore na putu ka EU, te će vam naša iskustva sa tog integracionog procesa biti dostupna”, istakao je Krivokapić.

Prvi čovjek parlamenta je ocijenio i da svaki korak BiH koji je približava EU znači stabilniji region.

Iz Krivokapićevog kabineta navode da je ambasador ocijenio da BiH i Crna Gora i pored dobre bilateralne saradnje imaju i međusobnog razumijevanja i uvažavanja. Ambasador Latinović je istakao da Bosna i Hercegovina pozdravljaju ostvarene uspjehe naše države na evroatlantskom putu.

“BiH mogu puno naučiti iz vašeg iskustva, te je stoga potrebno dalje intenziviranje institucionalne saradnje dviju država”, kazao je Latinović.

Portal Analitika