Politika

BAŽDAR: Ponudio sam ostavku, ostali odgovorni za loš rezultat da urade isto

Odbornik PzP u Herceg Novom Milovan Baždar ponudio je ostavku na tu funkciju partijskom rukovodstvu i poručio da minimum političke i moralne odgovornosti podrazumijeva da ostali odgovorni za loš rezultat koalicije oko SNP-a urade isto.
BAŽDAR:  Ponudio sam ostavku, ostali odgovorni za loš rezultat da urade isto
Portal AnalitikaIzvor

- Čim sam čuo rezultate nazvao sam rukovodstvo PzP-a i ponudio svoju ostavku što sam i pismeno potvrdio. Mislim da minimum političke i moralne odgovornosti podrazumijeva da glavni akteri koji su uticali na loš rezultat podnesu ostavke svojim partijskim organima - kazao je Baždar.

On je naveo da činjenica da je građanska lista "Izbor" dobila devet mandata dokazuje da su birači bili veoma kritički raspoloženi prema dosadašnjoj lokalnoj vlasti.

- Nemam sumnje da je u najvećoj mjeri uzrok nezadovoljstva raskol koji je doživljela SNP, što je rezultiralo ovakvim rezultatom. Mislim da je najveći dio birača SNP-a bio spreman da kazni tu partiju. Svi smo ponijeli dio odgovornosti u ovoj priči i ostaje da to analiziramo.Što se mene tiče ja sam sve svoje funkcije u PzP-u stavio na raspolaganje paritje i očekujem da se u narednim danima zauzme stav o tome i izvrši analiza izbora - rekao je Baždar.

Koji će krajnji rezultat biti, kako navodi,  ostaje da se vidi.

- Treba da vidimo kako će se formirati vlast. Mislim prije svega na "Izbor" i njihovog nosioca Dušana Radovića. Ukoliko je zaista bio iskren u stavu da ne želi sa DPS-om pitanje je koji će mu zahtjevi biti ovoj drugoj strani da bi se formirala vlast koja će biti refromska - poručio je Baždar.

 

 

 

Portal Analitika