Politika

MAROVIĆ: Preuzećemo vlast u Herceg Novom

Demokratska partija socijalista DPS veliki je pobjednik izbora u Herceg Novom, a Socijalistička narodna partija i Demokratski front doživjeli su veliki poraz „na svom terenu“, ocijenio je u razgovoru za Pobjedu potpredsjenik DPS-a Svetozar Marović, i dodao da je DPS je spreman da preuzme vlast i odgovornost u Novom, u saradnji sa svima onima koji žele da se stanje u ovom gradu promijeni nabolje.
MAROVIĆ: Preuzećemo vlast u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovom mišljenju, uspjeh liste Izbor je bilo političko osvježenje, jer je kroz aktivnost te grupe građana afirmisana do sada potisnuta energija lokalne posebnosti i zainteresovanosti za vlastiti grad i da to novo demokratsko iskustvo iz Herceg Novog može biti interesantan primjer, ne samo za druge gradove, nego i za Crnu Goru u cjelini.

On smatra da valja razmišljati o koaliciji sa onima koji su, kao i DPS, bili protivnici koalicije koja je do sada bila na vlasti u tom primorskom gradu.

Marović tvrdi da je DPS spreman da preuzme vlast i odgovornost u Herceg Novom, u saradnji sa svima onima koji žele da se stanje u ovom gradu nakon 14 godina jedne politike i stvarno promijeni nabolje, u interesu svih građana Herceg Novog.

„Mi ćemo, kao najjača izborna lista i partija na završenim izborima, u narednim danima izaći sa inicijativom za razgovore sa svima koji na novoj politici žele da grade prosperitet i napredak Herceg Novog. Mislim da su izborni rezultati pokazali i ko bi to mogao biti“, rekao je on.

Marović je istakao da su u završnici pregovori o aneksu sporazuma DPS-a i SDP-a u završnici.

„Mislim da se nalazimo u završnici pregovora i da smo blizu i mogućeg dogovora o njegovom sadržaju, jer dijelim mišljenje sa svima onima koji misle da dvije plaže i dvije velike investicije, koje podržavaju Kraljevski fond UAE, za čiji se kapital bore i mnogo veće zemlje, i Evropska banka za obnovu i razvoj sa jednim od najprestižnijih turističkih operatera u svijetu, ne mogu biti prepreka za taj dogovor i kooperativno i efikasno trajanje postojeće koalicije na državnom nivou, na putu ka EU i NATO“, rekao je on između ostalog.

Portal Analitika