Fudbal

PAVIĆEVIĆ: „Iskri“ je mjesto u Prvoj ligi!

Danilovgradski fudbalski klub „Iskra“ osnovan je 6. maja 1919. godine i uz cetinjski „Lovćen“ jedan je od najstarijih klubova u Crnoj Gori. U Drugoj crnogorskoj ligi bilježi odlične rezultate i na polovini sezone se nalazi na prvom mjestu.
PAVIĆEVIĆ: „Iskri“ je mjesto u Prvoj ligi!
Portal AnalitikaIzvor

Sadašnji predsjednik kluba Aleksandar Pavićević u razgovoru za Portal Analitika ističe da je malo ko očekivao da će za tako kratko vrijeme „Iskra“ postići ovakav uspjeh. On navodi da je za sjajan rezultat Danilovgrađana zaslužan ozbiljan rad uprave, koji je umnogome podržan od strane lokalne vlasti i sponzora, zahvaljujući kojima sve funkcioniše kako treba.

acop17     

ANALITIKA: Na početku sezone cilj je bila sredina tabele, a polusezonu ste završili na prvom mjestu. Kako ste zadovoljni dosadašnjim učinkom?

PAVIĆEVIĆ: Ono što želim kazati kada je „Iskra“ u pitanju jeste da je malo ko očekivao da ćemo za samo nešto više od godinu i po dana iz podsaveza biti prvi na tabeli na polusezoni, sa imperativom ulaska u Prvu ligu.

No, ovaj uspjeh ne možemo svrstati pod kategorijom „slučano“ već naprotiv, iza sadašnjeg uspjeha stoji ozbiljan rad uprave kluba podržane od strane lokalne uprave i sponzora, koji nesebično prepoznaju značaj samog kluba i koji su omogućili da „Iskra“ na današnji dan nema finansijskih obaveza, kako prema pojedincima, tako i prema pravnim subjektima. Svakako da u današnje vrijeme nije lako obezbjeđivati sredstva i ulažemo velike napore kako bi sve funkcionisalo kako treba. Tako da možemo kazati da smo više nego zadovoljni dosadašnjim učinkom.

ANALITIKA: U prvom dijelu šampionata u redovima Iskre istakli su se sjajni Uroš Đuranović, na golu Japanac Ito Go i defanzivac Milivoje Novović...Koliko ste kao tim podigli formu u odnosu na start lige?

uroshdjuriskra17

PAVIĆEVIĆ: Najbitnija stvar je da cijela ekipa odigra utakmicu kako treba i samo pod tom pretpostavkom mogu se istaći i pojedici. U suprotnom, pojedinačni kvaliteti nijesu garant za uspjeh jednog tima. Samim tim, imena koja ste pomenuli su definitivno obilježila polusezonu, što je rezultiralo i pozivom trenera mlade reprezentacije, gospodina Vlaisavljevića, da svrsta mladog Đuranovića u svoj tim. To je svakako kompliment, kako samom Đuranoviću, pred kojim je sjajna karijera, tako i klubu.

ANALITIKA: Iskra trenutno na tabeli bježi šest bodova Dečiću i Igalu, i sedam Cetinju...Kako komentarišete konkurenciju i mislite li da bi još neki tim u nastavku šampionata mogao da se umiješa u trku za prvo mjesto?

PAVIĆEVIĆ: Bodovna razlika nikako nije garant bilo čega i mislim da je situacija vrlo otvorena za sve ekipe koje se nalaze u samom vrhu tabele, pogotovo nakon pauze, kada će većina, uključujući i naš tim, uraditi djelimičnu rekonstrukciju igračkog kadra. Tako da sam siguran da su sve ekipe koje ste pomenuli prilično ujednačene, a i sami smo svjedoci da ne postoji ekipa koja ne može iznenaditi i pomrsiti planove svima koji imaju ambiciju ulaska u Prvu ligu, te stoga sljedeći dio prvijenstva moramo odraditi besprijekorno.

Ovom prilikom želim iskazati zahvalnost Fudbalskom Savezu CG koji je cijeneći sve što smo do sada uradili pomogao našem klubu.

„Iskra“ je nešto što ima posebnu simboliku našeg grada, to je brend star skoro stotinu godina koji sada doživljava da je na korak od ulaska u prvoligaško društvo  i ako ostanemo na ovom kursu, siguran sam da ćemo kao „stogodišnjaci“ igrati u Prvoj ligi, đe nam je i mjesto.

Veliku zahvalnost dugujem mojim saradnicima „sa klupe“, sekretaru kluba, prvom treneru sa pomoćnicima, sportskom direktoru, igračima koji nesebično daju sto odsto svojih mogućnosti jer je vrlo jednostavna formula za uspjeh Iskre, a to je da svako radi samo svoj posao najbolje što zna.

2cfl

ANALITIKA: Kakvi su vam planovi za naredni period?

PAVIĆEVIĆ: Očekujem da ćemo u što kraćem roku početi izgradnju neophodnog pomoćnog terena i rekonstrukciju postojećih tribina, kako bi obezbijedili optimalne uslove za publiku koja iznad svega voli „Iskru“ i svoj grad i koja svaku utakmicu isprati u velikom broju i uvijek je 12 igrač našeg kluba.

ANALITIKA: Ove godine ste obilježili 95 godina postojanja i pored cetinjskog Lovćena, najstariji ste klub u Crnoj Gori, i jedan od najstarijih u regionu. Mislite li da je nakon ovih fantastičnih rezultata došlo vrijeme da FK Iskra napokon postane prvoligaš?

PAVIĆEVIĆ: „Iskra“ mora biti u elitnom društvu crnogorkog fudbala, ko god rukovodio klubom. Ona ne smije zavisiti od pojedinaca. To je klub na koji moraju biti ponosni svi koji su mu „pripadali“, zato što su imali privilegiju da budu dio, skoro, pa najstarijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori.

Ana POPOVIĆ

Portal Analitika