Protokol

Krivokapić: Konsultativno saslušanje za uklanjanje propusta u porodilištima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Kristinu Mihailović, izvršnu direktoricu i Dejanu Ponoš, članicu Upravnog odbora Udruženja “Roditelji”, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika parlamenta.
Krivokapić: Konsultativno saslušanje za uklanjanje propusta u porodilištima
Portal AnalitikaIzvor

Izvršna direktorica Udruženja “Roditelji” Kristina Mihailović je informisala predsjednika Ranka Krivokapića o situaciji u crnogorskim porodilištima i hitnim potrebama za rješavanje problema i unaprijeđenje kvaliteta zdravstvene usluge i sigurnosti sistema.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost udruženju na njihovoj društvenoj angažovanosti i na posvećenom bavljenju problematikom koja se tiče najosjetljivijeg dijela u zdravstvenom sistemu – porodilištima. Sagovornici su se saglasili da trenutno stanje u crnogorskim porodilištima zahtjeva brižnu akciju nadležnih istitucija koje čine zdravstveni sistem Crne Gore, kao i ukupne javnosti.

Krivokapić je poručio predstavnicama Udruženja “Roditelji” da će inicirati konsultativno saslušanje u Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje kako bi odbor, uz konsultaciju sa zainteresovanim stranama, donio zaključke koji bi imali za cilj stvaranje strategije za otklanjanje propusta i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite u porodilištima.

Krivokapić je tražio od Udruženja “Roditelji” da do kraja neđelje dostave prijedlog porodilišta kojima je najpotrebnije donirati novac prikupljen na akciji “Đeci Crne Gore” uz novac koji će Skupština izdvojiti iz svojih ušteda.

Portal Analitika