Crna hronika

Danilovgrađanin opljačkao taksistu

Radoje Vukadinović (40) iz Danilovgrada uhapšen je zbog sumnje da je jutros tokom vožnje opljačkao taksistu jednog podgoričkog udruženja i oteo mu novac i vozilo. Kako je saopštila Uprava policije Vukadinoviću se na teret stavlja krivično djelo razbojništvo.
Danilovgrađanin opljačkao taksistu
Portal AnalitikaIzvor
- Dežurna služba OB Danilovgrad je jutros oko 5.15 časova obaviještena od Dežurne službe CB Podgorica da im je prijavljeno od strane dispečera jednog taksi udruženja iz Podgorice da je Z. J, vozač tog taksi udruženja, rano jutros, u mjestu Bandići napadnut od strane njemu nepoznatog lica koje mu je, uz prijetnju pištoljem, otuđilo novac i taksi vozilo – navodi se u saopštenju.
Inspketori su  nekoliko sati kasnije identifikovali i uhapsili razbojnika. Pretragom terena u blizini mjesta razbojničkog prepada pronađen je pištolj marke „ekol“, koji je, sumnja se, napadač koristio. Pronađeno je i taksi vozilo.
Oružje će biti upućeno u Forenzički centar na vještačenje. Vozilo  je vraćeno taksi udruženju.
Vukadinović je, uz poseban izvještaj, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.
Radoje Vukadinović početkom godine je presudom Apelacionog suda pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog ubistva iz nehata kosovskog državljanina Muharema Šalje (47), u noći između 20. i 21. novembra 2011. godine. Vukadinović je Šalju ubio u svojoj kući u Bandićima.
Sud nije prihvatio stav tužilaštva da se radilo o “klasičnom” ubistvu jer nije bilo dokaza da je Vukadinović s umišljajem ubio Šalju.
Vukadinović je na suđenju priznao da je ubio Šalju, ali je tvrdio da je vazdušna puška opalila slučajno. Ispričao je i da su on i Šalja bili prijatelji, te da nije imao nikakvog motiva da ga ubije.
Portal Analitika