Protokol

Miodrag Vlahović pozvan na Molitveni doručak

Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorske demokratske unije, dobio je poziv da prisustvuje 63. Nacionalnom molitvenom doručku, koji će se održati 5. februara naredne godine u Vašingtonu, saopšteno je iz Cdu.
Miodrag Vlahović pozvan na Molitveni doručak
Portal AnalitikaIzvor

Svake godine, predsjednik SAD i članovi Kongresa pridružuju se vladinim zvaničnicima, liderima iz Sjedinjenih Država, diplomatskoj zajednici i prijateljima sa svih strana svijeta, kako bi podijelili duh prijateljstva kroz molitvu i zahvalnost.

- Crnogorska demokratska unija, kao građanska partija liberalno-demokratske orijentacije, doživljava vjersku i etničku toleranciju i solidarnost kao vrijednosti i ideje najvišeg reda važnosti. Posljedice politike kojoj su podvojenost i sukobi među ljudima bili osnovna motivacija i razlog postojanja su i dalje prisutne u našem društvu. Odbojnost prema drugom i drukčijem su, nažalost, među nama. Te pojave ne smijemo ignorisati, niti tolerisati. Socijalna, politička i kulturna održivost crnogorskog društva uslovljena je i odnosom svih nas prema ovim opasnim i destruktivnim idejama i njihovim zagovornicima – navodi se u saopštenju.

Zbog svih tih razloga poziv predsjedniku Vlahoviću na Molitveni doručak, kako ističu, na kojem će učestvovati ugledne ličnosti iz preko 130 zemalja svijeta, doživljavamo i kao svojevrsno priznanje našoj partiji za njenu spremnost i odlučnost da u našem društvu bude promoter ideja mira, tolerancije, razumijevanja i solidarnosti među ljudima - bez obzira na vjeru, naciju, pol ili bilo koju drugu specifičnost i ljudsku razliku.

Portal Analitika