Protokol

Francuska: Ireni Radović dodjeljen Orden Viteza reda Svetog Karla

Ambasadoru Crne Gore u Francuskoj i Monaku Ireni Radović sinoć je na prigodnoj ceremoniji u Ambasadi Monaka u Parizu, dodijeljen Orden Viteza reda Svetog Karla od strane Njegovog Presvijetlog Visočanstva Princa Alberta II od Monaka.
Francuska: Ireni Radović dodjeljen Orden Viteza reda Svetog Karla
Portal AnalitikaIzvor

Navedeni orden, uspostavljen 15. marta 1858. godine, predstavlja najprestižnijiji red odlikovanja koje dodjeljuje Knjaževina Monako, ispred reda Grimaldi, kao posebno priznanje za uloženi napor i proaktivan pristup, zaslužnim pojedincima ili državama, koji su svojim zalaganjem dali snažan pečat u istoriji odnosa sa Monakom i značajno doprinijeli unapređenju saradnje.

- Prilikom uručivanja Ordena Viteza reda Svetog Karla i Plakete Princ Albert II od Monaka istakao je zadovoljstvo odlukom da najviši red priznanja Knjaževine Monako bude iznimno dodijeljen crnogorskom ambasadoru, istakavši da On i njegova Vlada cijene izuzetan doprinos Radović razvijanju i učvršćivanju odnosa Monaka i Crne Gore tokom prethodnog četvorogodišnjeg mandata – saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Zahvalivši Princu Albertu na dodjeli odlikovanja, Ambasador Radović je istakla da uručenje ordena za posebne zasluge prestavlja privilegiju i čast kako za nju lično, tako i za Crnu Goru, te naglasila zadovoljstvo što je tokom mandata ambasadora imala priliku da doprinese snaženju odnosa sa Knjaževinom Monako, koja, iako geografski mala, ima globalni značaj i prepoznatljivost zahvaljujući viziji i posvećenosti Njegovog Presvijetlog Visočanstva.

 

Portal Analitika