Region

Ispovijest zgodne profesorke: Nijesam prekršila kodeks

Nijesam pogriješila što sam neke slike postavila na Fejsbuk profil još 2010. godine, dok sam studirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.
Ispovijest zgodne profesorke: Nijesam prekršila kodeks
Portal AnalitikaIzvor

Ovako počinje ispovijest za “Blic” profesorka biologije i ekologije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju Maja Mihajlović (27) i dodaje: “Objavljivanjem slika nijesam prekršila kodeks ponašanja i oblačenja u školi.“
Kaže da želi da što prije stavi tačku na priču o golišavim fotografijama na njenom Fejsbuk profilu, zbog kojih se u jednom trenutku usijao internet.

Sporne fotografije je zaključala, a neke i definitivno uklonila sa svog profila.

Zgodna, vedra i raspoložena profesorka ne odaje znake zbunjenosti, utučenosti ni ogorčenja zbog provlačenja kroz medije i lajkovanja njenih slobodnijih fotosa. 
- Kada sam postavila slike na društvenu mrežu, još sam bila student i nigdje nijesam radila. Jedino nijesam znala da su moje privatne slike dostupne svim korisnicima te društvene mreže. Ne mogu da vjerujem da se neko bavi tuđim životima - kaže Mihajlović.

 Kaže da je srećna što je podržavaju roditelji, đaci i uprava škole i da je ”sigurna da ova čudna i neosnovana priča nije potekla od učenika, već od nekoga ko je neostvaren i bavi se tuđim sudbinama”.  

 - Nisam udata i nikakav povod za tako nešto nikome nijesam dala. Nikome se nijesam zamjerila. Svakodnevno su me zvali drugovi, poznanici, prijatelji, rodbina. Bodrili su me i podržavali. Svi su zatečeni - priča profesorka, koja se svakodnevno u 11 odjeljenja druži sa 300 učenika.

 Fakultet je završila 2011. godine. Poslije profesure na određeno vrijeme u vranjskoj Gimnaziji „Bora Stanković“, 1. aprila Mihajlovićeva se obrela u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Mijenja koleginicu koja je na porodiljskom bolovanju. Živi sa roditeljima u Donjem Žapskom i svakog dana do škole i natrag svojim kolima prevali 24 kilometra. Želi da što pre dobije stalno zaposlenje i da se usavršava.

Portal Analitika