Fudbal

Anri se definitivno povlači

Legendarni napadač Arsenala Tjeri Anri objavio je da se povlači iz profesionalnog fudbala i da će postati televizijski komentator.
Anri se definitivno povlači
Portal AnalitikaIzvor

“Bilo je ovo nevjerovatno putovanje i želio bih da se zahvalim svim navijačima i saigračima u Monaku, Juventusu, Arsenalu, Barseloni, Njujorku i naravno reprezentaciji Francuske, koja je učinila posebnom moju karijeru“, rekao je 37-godišnji Anri, koji je nedavno odlučio da napušti Njujork Red Bulse.

“Sada je vrijeme za drugačiju karijeru i sa zadovoljstvom kažem da se vraćam u Londonu i da ću raditi za Skaj Sports. Nadam se da ću sa vama dijeliti neka zapažanja i iskustva koja sam stekao“, dodao je Francuz. 

Anri je profesionalnu karijeru počeo u Monaku i kratko je nosio dres Juventusa prije nego što je u avgustu 1999. godine prešao u Arsenal. Izrastao je u ikonu ’Tobdžija’, u čijem dresu je dao više od 200 golova i osvojio je dvije Premijer lige i tri FA kupa. 

Potom je nastupao za Barselonu, sa kojom je između ostalog osvojio Primeru, Ligu šampiona i Kup Kralja, a posljednjih pet sezona proveo je u Njujorku, uz kratku pozajmicu u Arsenalu. 

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice i postigao 51 gol.

Portal Analitika