Politika

SNP zove Izbor i Novsku listu da formiraju vlast u Herceg Novom

Nezadovoljni smo izbornim rezultatom u Herceg Novom. Moje mišljenje je da su istinski pobjednici izbora Udruženje građana Izbor i Novska lista, kazao je danas predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, prenosi portal CdM.
SNP zove Izbor i Novsku listu da formiraju vlast u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

- SNP poziva Udruženje građana Izbor i Novsku listu kako bi što prije formirali vlast u Novom. Svi oblici saradnje sa ovim listama su otvoreni. Ne namjeravamo ni pozivati ni razgovarati sa DPS-om i SDP-om o forimranju vlasti u ovom gradu - saopštio je Milić na današnjoj konferenciji za novinare.

On tvrdi da “ne postoji sumnja da se neće dogovoriti sa Izborom i Novskom listom.”

Podsjećamo na juče održanim izborima u Herceg Novom koalicija SNP-DF-NS osvojila je osam mandata, a u prethodnom sazivu je imala 18.

Najviše mandata osvojio je DPS 13, zatim Udrženje građana Izbor devet, SNP-DF-NS osam, SDP i Novska lista po dva. Nijedna partija, odnosno koalicija nije osvojila apsolutnu vlast. Skupština opštine Herceg Novi ima 34 odbornička mjesta, tako da je za formiranje vlasti neminovno sklapanje postizbornih koalicija.

“Znamo da je naša snaga mnogo veća nego što se ogleda u mandatima u koaliciji u Herceg Novom”, tvrdi Milić.

Na pitanje da li osjeća ličnu odgovornost zbog nespjeha na izborima u Novom Milić je kazao da će nezavisno od pregovora na sjednici Glavnog odbora SNP-a pokrenuti odgovornost svih.

“Kad pričam o odgovornosti dogovoreno je da opštinski odbori predlažu način vođenja kampanje, koji su koordinatori na terenu. Nakon rezultata treba podvući crtu i vidjeti ko je gdje griješio. Što se tiče SNP-a biće jače definisana odgovornost svih, počevši od predsjednika partije pa do opštinskih odbora”, najavio je Milić.

O protestima: Neozbiljne izjave

Komentarišući najavljene proteste Milić je rekao da je to legitiman način iskazivanja nezadovoljstva, ali je ocijenio da su izjave pojedinih političara o tome neozbiljne.

“Čuo sam da ćemo mi podržati nezadovoljstvo drugih. To je neozbiljno. Jedan funkcioner Demokratskog fronta se drznuo da čak kaže i koliko će biti ljudi na protestu”, istakao je MIlić.

Podsjećamo da je funkcioner DF-a i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović u petak kazao da će protest opozicije biti održan nakon Nove godine i najavio da će protestu prisustvovati između 300.000 i 400.000 ljudi.

Portal Analitika