Region

Rama: Srbija nije neprijatelj Albanije

Albanski premijer Edi Rama poručio je, na sastanku sa ambasadorima u Tirani, da će Albanija "bezrezervno" podržati Srbiju tokom predsjedavanja OEBS-u naredne godine i naglasio da Srbija više nije neprijatelj Albanije.
Rama: Srbija nije neprijatelj Albanije
Portal AnalitikaIzvor

"Srbija će 2015. postati prva zemlja regiona koja preuzima predsedavanje OEBS-u. Albanija će bezrezervno podržati Srbiju u ovom veoma važnom zadatku za naš region", rekao je Rama.

On je kazao da se Albanija nada da će vidjeti napredak susjeda i da će taj progres biti primećen očiglednim povećanjem standarda sloboda i prava Albanaca u Preševskoj dolini, prenosi Tanjug.

"Ovo novo vrijeme na Balkanu je konačno donijelo mir među Albancima gdje god da žive, a koje čini neophodnim da naša zemlja ne samo drži korak sa evropskim izazovima u regionu, već i da nastavi putem mira i dijaloga sa Srbijom", istakao je albanski premijer.

Prema njegovim riječima, Srbija više nije "naš neprijatelj, već susjed koji je postao istinski partner u cilju izgradnje evropske budućnosti Balkana".

"Niko ne može bolje od nas Albanaca da razumije problem Srbije da prihvati veliki, nepovratni preokret istorije u njenim tradicionalnim odnosima sa Albancima. Ali, niko ne može bolje od nas da razumije da je neoprostivo ako ne odemo dalje od te istorije, odbacivanjem i ostavljanjem za sobom svakog nacionalističkog izazova", naglasio je premijer Albanije.

Portal Analitika