Region

Vranje: Nevaljala profesorka oduševila đake provokativnim fotografijama

Profesorka osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju M.M. rasplamsala je đačke strasti objavljivanjem nepristojnih fotografija na svom Fejsbuk profilu koje svi učenici mogu vidjeti, s obzirom na to da slike nisu zaključane.
Vranje: Nevaljala profesorka oduševila đake provokativnim fotografijama
Portal AnalitikaIzvor

One su dostupne svim korisnicima te društvene mreže, pa tako, fotografije na kojima je ova golišava nastavnica, broje i više od 120 lajkova, pretežno oduševljenih đaka, javlja „Blic“.

Vršilac dužnosti direktora osnovne škole „Vuk Karadžić“ Saša Ivković kaže da za Fejsbuk profil koleginice M. M. nije ni znao, a kamoli za njene fotografije.

 – Te fotografije nisam vidio, ali ću ovog trenutka da vidim o čemu se tu radi. Sa koleginicom ću takođe odmah da razgovaram, jer tako nešto nije dozvoljeno.

 nastavnica1Postoji kodeks, koji se ne odnosi konkretno na društvene mreže, ali generalno na način oblačenja nastavnog kadra.

 - On propisuje da nastavnice ne smiju da nose kratke majice, kratke suknje i sve ono što se smatra nepristojnim oblačenjem – kaže Ivković.

 Nastavnica M. M. tvrdi da nije znala da su joj slike javne i vidljive čak i onima koji joj nisu prijatelji na Fejsbuku.

 – Čula sam da su pojedini učenici vidjeli te slike i maločas sam imala razgovor sa direktorom škole na tu temu - rekla je nastavnica, i obećala da će slike da zaključa tako da ne mogu svi da ih vide. (Blic)

 

Portal Analitika