Drašković odbranio WBU titulu

Crnogorski bokser Ratko Drašković odbranio je titulu profesionalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, u verziji WBU /World boksing union/.
Drašković odbranio WBU titulu
Portal AnalitikaIzvor

On je večeras u Cirihu, nokautom u drugoj rundi, savladao naturalizovanog Njemca Muhameda Durmaza. Drašković je dva puta obarao rivala na pod, a nakon što je Durmaz i treći put nokautiran, sudija u ringu prekinuo je meč.

Nikšićki borac, koji je šampionski pojas osvojio početkom maja u Magdeburgu pobjedom protiv Mađara Petera Hegješa, ostvario je večeras 32. pobjedu na profesionalnom ringu. Ima i deset poraza, a dva meča boksovao je neriješeno. Njegov rival imao je 28 mečeva kao profesionalac, od kojih je deset dobio.

Drašković i Durmaz bili su rivali i novembra 2012. godine za pojas u verziji GBU /Global boksing union/, koji je crnogorski bokser, kao i večeras, dobio nokautom u drugoj rundi. Drašković je kazao da je zadovoljan pobjedom i kako je do nje došao.

"Pokazao sam ponovo da sam bolji. Neću stati na ovome, idem dalje, do rekorda. Za sada sam rekorder samo u teškoj kategoriji. U januaru punim 49 godina i želim da postanem apsolutni rekorder, odnosno da budem najstariji šampion svijeta u istoriji boksa", kazao je Drašković agenciji MINA.

Portal Analitika