Politika

DPS i SDP: Nerealno da na protestu opozicije bude 400.000 ljudi

U Demokratskoj partiji socijalista DPS ne strahuju od protesta koje je Demokratski front DF najavio nakon Nove godine. Smatraju da će svaki miting koji Front bude organizovao proći uz bojkot i neodazivanje građana. Socijaldemokrate poručuju da organizovanje protesta nije dobar metod, te da se bilo kakvim populističkim metodama ne može izboriti dobra situacija u društvu. U obije partije smatraju da su nerealna očekivanja da na skupu bude do 400.000 ljudi.
DPS i SDP: Nerealno da na protestu opozicije bude 400.000 ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Komentarisuci najave DF-a da će nakon Nove godine organizovati opštenardni mirni protest protiv vlasti u DPS-u ocjenjuju da su u Frontu potpuno raslojeni.

Kako je za Radio Antena M kazao Milorad Vuletić iz DPS-a, o protest u DF-u razgovaraju već nekoliko mjeseci i ne mogu da se usaglase o najosnovnijim pitanjima- kako, sa kojim ciljevima i porukama da ga organizuju.

“I kada su pokušavali to da urade to je bilo poražavajuće za njih, svaki miting koji oni budu organizovali će proći uz bojkot građana jer u tome građani ništa pozitivno za sebe ne mogu prepoznati”, istakao je Vuletić.

Kada su posrijedi očekivanja  poslanika DF-a Branka Radulovića da će se na protestu okupiti 300.000 do 400.000 ljudi, Vuletić kaže da ta brojka nabolje govori o njihovoj ozbiljnosti.

“To je izanđala priča, stara od kad je nastao DF, iz protesta u protest sve imaju manje rezultata”, dodao je on.

Rifar  Rastoder iz SDP-a je rekao da se bilo kakvim populističkim metodama, masovnim protestima ne može izboriti dobra atmosfera i situacija u društvu.  

“Moramo učiniti sve da stvorimo ambijent u kome će se isključivo na izborima mijenjati vlast i ukupna situacija u društvu”, naglasio je on.

Rastoder  je istakao da je nezahvalno baviti se procjenama koliko građana bi moglo da se okupi na protest.

“Ali mislim da su veoma nerealne pretpostavke da na skupu bude do 400.000 ljudi. Nema govora o takvim ciframa”, zaključio je on.

Iz Pozitivne Crne Gore su kratko saopštili da ne žele da komentarišu najavu DF o organizovanju protesta.

Podsjećamo, ranije su iz Socijalističke narodne partije SNP pozvali lidera Fronta Miodraga Lekića da organizuje zvanični sastanak na kome bi se raspravljalo o pokretanju građanskih protesta protiv vlasti.

Izvor: Antena M

Portal Analitika