Rukomet

EP: Protiv Njemačke bez prava na grešku

Porazom od Francuske rukometašice Crne Gore završile su prvu fazu na Evropskom prvenstvu. ''Lavice'' su u Glavnu rundu prenijele dva boda, odabrale teži put do jednog od prva dva mjesta koje vode među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.
EP: Protiv Njemačke bez prava na grešku
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorke su od danas u Zagrebu, a već od sjutra kreće borba za polufinale - prvi rival na startu Glavne runde je Njemačka i izabranice Dragana Adžića nemaju pravo na grešku. 

''Probaćemo da se izvučemo iz ovoga, probaćemo da se odmorimo, i da u neđelju protiv Njemačke odigramo mnogo bolje. Svaki duel biće presudan. Dobro je da smo prenijeli dva boda da smo pobijedili vicešampiona svijeta. Probaćemo da upišemo još koju pobjedu i da se dokopamo Budimpešte. Plasmanom u Budimpeštu bi ispunili zacrtani cilj, tako bi imali zagarantovano bar šesto mjesto i siguran plasman na predolimpijski turnir u martu naredne godine. Taj rezultat bi bio apsolutno veliki uspjeh'', kazao je Adžić.

Podsjećam, prvu fazu takmičenja završili smo kao drugoplasirana u D grupi, sa dvije pobjede i porazom. Sa druge strane, Njemačka je bila trećeplasirana u C grupi, a jedini trijumf upisala je protiv Hrvatske.

'' Ako oćemo da idemo dalje moramo da igramo puno bolje. Pokazaćemo da li smo jaki i možemo li da izađemo iz ove situacije. Sve je na nama, ali sada moramo da dobijemo sve tri utakmice. Biće teško, ali pravi spit za nas. Čekaju nas Švedska i Holandija koje su dvije super reprezentacije, koje su pokazale da igraju odličan rukomet. No, slijedi nam težak duel sa Njemačkom, vjerujem da ćemo biti spremne i da se utakmica sa Francuskom više ne može ponoviti'', poručila je Katarina Bulatović za Portal Analitika.

Duel Crne Gore i Njemačke počeće u 15 sati i 45 minuta. U 18 sati sastaće se Švedska i Francuska, dok će u 20 sati i 15 minuta rivali biti Holandija i Slovačka.

tabelagrupa2-13-12rasporedgrupa2-13-12
Portal Analitika