Zanimljivosti

Jednostavnim trikom do jeftinijih avionskih karata

Sistem naplaćivanja avionskih karata umije da funkcioniše na veoma zbunjujući način, a dobra strana toga je što postoje određene "nejasnoće", koje omogućavaju kupovinu karte po znatno jeftinijoj cijeni.
Jednostavnim trikom do jeftinijih avionskih karata
Portal AnalitikaIzvor

Izgleda da u plaćanju avionskih karata bitan faktor igra mjesto, odnosno lokacija sa koje naručujete, odnosno rezervišete karte.

Iz razloga koji su, iskreno, teško objašnjivi. Primjera radi, ako iz Bangkoka rezervišete kartu za let na koji ćete se ukrcati za mjesec dana, iz recimo Njujorka za Pariz, kartu ćete platiti znatno jeftinije nego da ste je rezervisali iz Njujorka.

Ovaj fenomen je pojavljuje zbog tačke prodaje karte. Mjesto na kojem je maloprodajna transakcija izvršena može i te kako da utiče na cijenu karte za bilo koji internacionalni let.

Trik pomoću kojeg možete promijeniti lokaciju sa koje naručujete kartu je veoma jednostavan, a uštedeće vam mnogo novca. Jednostavno, pri rezervisanju karte, promijenite valutu plaćanja, dakle izbjegavajte dolare i eure. Ukoliko odaberete da kartu platite u recimo, pezosima, cijena može biti i do 20 procenata jeftinija.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika