Politika

Sekulić: Opozicija traži način da se ne raspadne

Najave organizovanja protesta više služe da ohrabre opoziciju da se ne raspadne u ovom trenutku, nego što su ozbiljna prijetnja bilo kome, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić.
Sekulić: Opozicija traži način da se ne raspadne
Portal AnalitikaIzvor

On je proučio da opozicija najavom protesta najviše hrabri sebe, ali se na taj način i „obračunava unutar kompletne političke scene“.

»Nije tajna da unutar Demokratskog fronta (DF) imamo javni obračun između Andrije Mandića i Nebojše Medojevića, sa jedne, i obračun sa Lekićem (Miodragom) i njegovim ljudima, sa druge strane. Dobro znamo i da postoji netrpeljivost DF-a sa nekim drugim partijama«, kazao je Sekulić Pobjedi.

Prema njegovim riječima, nije prvi put da opozicija najavljuje, niti da organizuje proteste.

»Veoma dobro znaju da se u demokratskim društvima protestima ništa ne postiže, osim što se na pravi način ogoli njihova politika, kao što se dešavalo ranije«, rekao je Sekulić.

Komentarišući najave pojedinih opozicionih lidera da bi protesti bili put ka formiranju prelazne Vlade, Sekulić je kazao da oni žele takav scenario jer ne mogu da dobiju podršku na izborima.

»Opozicioni lideri znaju da nemaju podršku građana i zato javno saopštavaju da bi trebalo osnovati prelaznu vladu u kojoj bi se našlo mjesta i za njih. Ovaj stav najbolje govori o njihovoj političkoj inferiornosti u odnosu na DPS«, istakao je Sekulić.

Na pitanje ima li kadrovskog obračuna unutar DPS-a, kako to poručuju iz opozicije komentarišući ostavku Bora Vu- činića na mjesto šefa ANB, Sekulić je kazao da je to „još jedan pokušaj opozicije da rješava neke svoje probleme, gledajući u dvorište DPS-a“.

Portal Analitika