Politika

Radule Novović napušta funkciju direktora Direktorata za promociju informacionog društva

Generalnom direktoru Direktorata za promociju informacionog društva u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, Radulu Novoviću, prestaje mandat 15. decembra 2014. godine, na lični zahtjev, saznaje Portal Analitika.
Radule Novović napušta funkciju direktora Direktorata za promociju informacionog društva
Portal AnalitikaIzvor

Ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, na osnovu člana 55 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, podnio je Vladi Crne Gore prijedlog da se Radule Novović razriješi dužnosti generalnog direktora Direktorata za promociju informacionog društva u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije.

U obrazloženju prijedloga naveo je da je Radule Novović podnio zahtjev za razrješenje zbog novog radnog angažmana.

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je prijedlog ministra za informaciono društvo i telekomunikacije i, imajući u vidu zakonsku odredbu da licu koje vrši poslove visokog rukovodnog kadra prestaje mandat na lični zahtjev, podnijela Vladi predlog da Radulu Novoviću, generalnom direktoru Direktorata za promociju informacionog društva u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, prestane mandat sa 15. decembra 2014. godine, na lični zahtjev.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog rješenja Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 55 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, donijela rješenje o prestanku mandata Radula Novovića.

 

Portal Analitika