Zanimljivosti

Brus Li je konačno dobio nasljednika (VIDEO)

Abas Alizada iz Avganistana postao je hit na internetu, a mediji ga nazivaju "dvojnikom Brus Lija" zbog izgleda, ali i kako navode, zbog njegovih vještina.
Brus Li je konačno dobio nasljednika (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Alizada potiče iz siromašne porodice, i iako je htio da se bavi borilačkim vještinama, roditelji nijesu mogli da mu priušte treninge. Međutim, jedan trener je prepoznao njegov talent i pružio mu mogućnost treniranja.

"Maksimalno se trudim i želim da postanem prvak svoje zemlje", rekao je Alizada za CNN, dodavši: "Sanjam o tome da postanem šampion poput Brus Lija. Ipak, moja najveća želja je da jednoga dana budem holivudska zvijezda".

Alizada je, navodi, veliki obožavatelj legendarnog Brus Lija. "Gledajući njegov film 'U zmajevom gnijezdu' naučio sam sve pokrete", objašnjava ovaj 20-godišnjak koji ima i svoju Fejsbuk stranicu pod nazivom "Afgan Bruce Lee - Abbas Alizada" na kojoj ima nešto više od 17 hiljada obožavatelja, dok na Tviteru ima više od 50 hiljada sljedbenika.

O njemu je 2011. Aleks Barns napravio kratki dokumentarac koji je prikazan na mnogim filmskim festivalima, a strani mediji raspisali su se o "avganistanskom Brus Liju"; al-Jazeera je snimila o njemu kratki film, Rojetersova ekipa je direktno u Kabulu s njim napravila intervju.

Zahvaljujući sve većem broju stranih medija koji prenose njegovu priču, popularnost mu brzo raste, pa se čini da bi Alizada mogao da ostvarisvoj san o Holivudu.

Izvor: index.hr

Portal Analitika