Politika

MANDIĆ: Najbolji stručnjaci sa zapada su nam preporučili metode protesta

Jedan od lidera Demokratskog fronta i lider Nove sroske demokratije Andrija Mandić kazao je gostujući u večerašjoj emisiji “Načisto” na TV Vijesti autora i voditelja Petra Komnenića da opozicija planira proteste zbog opšteg nezadovoljstva ljudi. On je poručio da onaj koji je sa ulice došao na vlast, jedino sa nje može biti i svrgnut.
MANDIĆ: Najbolji stručnjaci sa zapada su nam preporučili metode protesta
Portal AnalitikaIzvor

"Jedino što treba da uradimo jeste da budemo uporni. Naši protesti će biti nenasilni, najbolji stručnjaci sa zapada su nam preporučili metode koje treba da primijenimo i mi ćemo ih slijediti", rekao je Mandić.

"Kada bi se konstituisala prelazna vlada u kojoj bi aktivno učestvovali i predstavnici opozicije, i ako bi imali preduslove za fer izbore protesta ne bi bilo. Kako nećemo dobiti pozitivan odgovor na ove zahtjeve onda moramo vršiti pritisak sa ulice. Onaj koji je sa ulice došao na vlast, sa nje mora i poći", poručio je on.

Opoziciji je, dodaje Mandić, pobjeda lidera DF-a Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima ključni dokaz da se sadašnja vlast ne može pobijediti na izborima.

Mandić je rekao da su Socijalistička narodna partija SNP i Pozitivna Crna Gora odlučile da se vrate u parlament, a da su u DF-u prihvatili savjete evropskih institucija da Lekićevu pobjedu dokažu provjerom biračkom materijala, pa da zato tada nisu istrajali sa protestima.

On je takođe kazao zašto su u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) iznenađeni ostavkom direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Bora Vučinića. Prema njegovim riječima, to je "logičan potezi lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.".

“On postavlja kockice na svoje mjesto, dolazi do pregrupisavanja u sferi primjene sile. Đukanović ne želi da pozitivno odgovor na prijeglog o formiranju prelazne vlade, pa ovakvim pregrupisavanjem odgovara na naše proteste", naglasio je Mandić.

Portal Analitika