Promocija časopisa „Komuna“ u Kotoru

Promocija časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore „Komuna" biće održana sjutra s početkom u 20 sati u kafeu „Old winery" u Starom gradu, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Promocija časopisa „Komuna“ u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Ovom prilikom će govoriti mr Željko Rutović, direktor Direktorata za medije pri Ministarsvu kulture, Amer Ramusović, glavni i odgovorni urednik časopisa „Komuna", Minja Bojanić, izvršni urednik „Komune", Voislav Bulatović, tehnički urednik, Marija Čolpa i Miroslav Marušić, kolumnisti časopisa, Vjera Banićević, direktorka Radio Kotora.

Organizatori su Lokalni javni emiter Radio Kotor i portal „Boka news" u saradnji sa „Old winery" i „Old town hostel" iz Kotora.

„Komuna se tematski značajno bavi svim aspektima našeg nasljeđa, podstičući i afirmišući prvenstveno njegove neprocjenjive vrijednosti, valorizaciju, te incirajući obnovu i zaštitu i to na području svih crnogorskih opština. U najkraćem, hoću da Vas informišem da u časopisu posvećujemo izuzetnu pažnju najobimnijem graditeljskom nasljeđu koje na svojim područjima iz raznih epoha i civilizacijskih uticaja posjeduju sve naše komune, a koje je ponajčešće u veoma lošem i devastiranom stanju, uglavnom i van moguće funkcije.

Naravno, baština podrazumijeva i ostale oblasti, poput tradicijske arhitekture, turizma, kulture življenja, poljoprivredne proizvodnje, načina ishrane, starih zanata što čini gotovo nepresušno tematsko vrelo za veoma bogat sadržaj i časopisa Komuna.“, stoji u najavi glavnog urednika „Komune" Amera Ramusovića.

Portal Analitika