Ostalo

ASCG: Furtula i Perunović ponovo najbolji

Član mojkovačke Tare, Danijel Furtula i Slađana Perunović iz Atletskog kluba (AK) Nikšić najbolji su atletičari Crne Gore u 2014. godini. Furtula i Perunović treći put uzastopno proglašeni su za najbolje. Perunović je dobila isto priznanje i 2011. godine.
ASCG: Furtula i Perunović ponovo najbolji
Portal AnalitikaIzvor

Furtula je u godini na izmaku osvojio prva mjesta u bacanju diska, u kategoriji mlađih seniora na Evropskom zimskom kupu bacača u Leiriji, Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore u Francuskoj i Ekipnom prvenstvu Evrope u Tbilisiju. U istoj diosciplini bio je drugi na Prvenstvu Balkana za seniore u Rumuniji, dok je na Evropskom prvenstvu u Cirihu ovojio 15. mjesto.

Perunović, koja je ove godine postavila pet nacionalnih rekorda, osvojila je druga mjesta na tri i pet hiljada metara na Ekipnom prvenstvu Evrope, a trijumfovala je na uličnoj trci u Nikšiću, prvenstvima Crne Gore u krosu, kao i na trkama na 800 i 1500 metara.

U konkurenciji juniora za najbolje proglašeni su Kristijan Matković iz beranskog AK Lim i članica mojkovačke tare, Kristina Rakočević. Priznanja za pionire godine dobili su Aleksandar Miletić iz AK Nikšić, Marija Kontić (1999), AK Sanja i Katarina Vojinović iz AK Tara.

Najbollji veteran, deveti put uzastopno, je Gojko Banjević iz AK Podgorica. Atletski savez Crne Gore specijalna priznanja, za ostvarene atletske rezultate u 2014.godini, dodijelio je Darku i Draganu Pešiću, Milici Vukadinović i Dragoljubu Koprivici. Priznanja će dobiti i Ena Balijagić, Kristijan Subotić, Luka Rakić i Tomaš Đurović. Ceremojija dodjela priznanja biće održana 25. decembra u hotelu Podgorica. 

Portal Analitika