Svijet

Blizanci obradovali Monako

Princeza Šarlin od Monaka donijela je na svijet blizance, Gabrijelu Terez Mari i Žaka Onorea Renijea, javila je kneževska rezidencija, navodeći da su rođeni carskim rezom. Bebe i majka se osjećaju dobro.
Blizanci obradovali Monako
Portal AnalitikaIzvor

Kneginja je primljena u toku dana u bolnicu koja nosi ime njene slavne prethodnice i nekadašnje holivudske zvijezde Grejs Keli. Princ Albert Drugi joj se pridružio oko 16.30 časova.

Gabrijela i Žak su nasljednici viševjekovne dinastije Grimandi, koja vlada ovom bogatom kneževinom.

Ujedno, ovo je prvi put otkad je Monako u 13. vijeku osnovan da su u prinčevskoj porodici rođeni blizanci. Prema tradiciji Monaka, dječak će biti taj koji će jednog dana naslijediti tron od svog oca.

Prema strogom protokolu, dolazak na svijet blizanaca najavljen je topovskom paljbom, ispaljivanjem 42 taneta, po 21 za svako dijete, a oglasile su se i brodske sirene.

Građani su takođe pozvani i da okače crveno-bijelu zastavu Monaka na svoje zgrade do dana kada par predstavi djecu sa balkona palate - dan koji će biti proglašen praznikom.

Princ Albert je prije rođenja djece rekao da ne zna kog su pola i da ne želi da sazna, jer čovjek nema često mogućnost da ima tako prijatna iznenađenja u životu.

Albert se oženio bivšom južnoafričkom olipijskom plivačicom Šarlin Vitstok u julu 2011. godine.

Blizanci su Šarlinina prva djeca. Albert od Monaka, pak, ima dvoje vanbračne dijece, Džezmin Grejs i Aleksandra.

Portal Analitika