Muzika

Koncert Erosa Ramacotija u Kombank areni iduće jeseni

Koncert legendarnog pjevača Erosa Ramacotija održaće se 24. septembra 2015. godine u Kombank Areni, sa početkom u 20 sati, saopštili su organizatori Portalu Analitika. Karte za ovaj koncert biće puštene u prodaju u petak, 12. decembra.
Koncert Erosa Ramacotija u Kombank areni iduće jeseni
Portal AnalitikaIzvor

Erosa Ramacotija je beogradska publika posljednji put imala priliku da sluša 2009. godine, kada je održao nesvakidašnji koncert u prepunoj Kombank Areni.

Njegova muzička karijera je počela 1981. godine kad je učestvovao u takmičenju „Voci Nuove di Castrocaro“ i dospio u finale sa pjesmom „Rock 80“ koju je sam napisao. Poslije toga je potpisao prvi ugovor sa mladom izdavačkom kućom DDD. 1984. trijumfuje na festivalu Sanremo u kategoriji Nove nade sa pjesmom „Terra promessa“ koja je zatim izdata u cijeloj Evropi. Godinu dana kasnije, zauzima šesto mjesto na ovom festivalu sa pjesmom „Una storia importante“ koja je potom izdata kao singl i postala pravi evropski hit, a prodat je u milion primjeraka samo u Francuskoj.

Slijedi izdavanje drugog albuma „Nuovi eroi“, ali ono što je bitnije, pobjeđuje na Sanremu s pjesmom „Adesso tu“. Poslije izdavanja trećeg albuma „In certi momenti“, odlazi na devetomjesečnu turneju na kojoj je nastupao pred više od milion ljudi. Kako mu se karijera razvijala, izveo je pjesmu „La Luce Buona Delle Stelle“ sa Petsi Kensit 22. novembra 1987, a sljedeće godine je izdao mini album „Musica è“.

Njegov peti album „In ogni senso“ objavljen 1990. privukao je preko 200 novinara iz cijelog svijeta na pres konferenciju u Veneciji.

Ramacoti je bio prvi italijanski pjevač koji je nastupao u Radio City Music Hall-u u Njujorku pred rasprodatom salom.

Zatim izdaje dupli CD „Eros in Concert“ 1992, i „Tutte storie“ 1993. koji je prodat u šest miliona primjeraka. Kultni njujorški reditelj Spajk Li, koji nikad nije snimao spot za bijelce, režirao mu je spot za pjesmu „Cose della vita“. 1996. izdaje album „Dove c' è musica“, a '97. „Eros - Greatest Hits“, na kom su se nalazile dvije nove pjesme i nove verzije hitova, uključujući i „Musica è“ (duet sa Andreom Bočelijem) i „Cose della vita - Can't Stop Thinking of You“ (duet sa Tinom Tarner).

Tokom karijere, Ramacoti je snimio duete sa nekim dobro poznatim umjetnicima poput: Šer, Andrea Boćelija, Džoa Kokera, Karlosa Santane, Tine Tarner, Anastasije, Lućana Pavarotija i Laure Pauzini.

Portal Analitika