Dodijeljene nagrade "Rastemo zajedno"

Komercijalna banka AD Budva dodijelila je juče u Podgorici Godišnju nagradu „Rastemo zajedno“ najtalentovanijim učenicima i učenicama osnovnih škola u Crnoj Gori.
Dodijeljene nagrade "Rastemo zajedno"
Portal AnalitikaIzvor

Od ukupno 163 kontaktirane osnovne škole u Crnoj Gori, selekciona komisija je odabrala osnovce koji su u proteklom periodu ostvarili zavidne rezultate, kako na lokalnom, tako na regionalnom, ali i državnom nivou u oblastima nauke, umjetnosti i sporta. Kandidati/tkinje su dostavljali relevantne dokaze o njihovim  postignućima u pomenutim oblastima, kao i preporuke trenera, predavača i mentora.

Komisija u sastavu: Zvonko Peković, dr Marko Miročević, Zoran Gogić, Milivoje Dragićević, Ivana Borović, Sandra Vujović, a kojom je predsjedavala mr Maja Bojanić, Godišnju nagradu „Rastemo zajedno“ za 2014. godinu dodijelila je Nađi Janković (OŠ „Njegoš“ Kotor), Mariji Žižić (OŠ „Maksim Gorki“ Podgorica), Dušanu Subotiću  (OŠ „Oktoih“ Podgorica), Stefanu Dragoviću (OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ Podgorica), Dejanu Baletiću (OŠ „21 maj“ Podgorica), Đorđu Stojanoviću (OŠ "Anto Đedović" Bar), Nikoli Đuroviću, (OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bar), Nini Mitrović (OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ Budva), Milici Karličić (OŠ „Risto Ratković“ Bijelo Polje) i Bojanu Preleviću (OŠ „Štampar Makarije“ Podgorica).

Direktor sektora upravljanja rizicima u Komercijalnoj banci Budva Marko Miročević kazao je da je ovo druga godina u nizu da kao organizatori projekta imaju priliku da se upoznaju sa izuzetno nadarenim i vrijednim mladim ljudima, koji predstavljaju pravo bogatstvo Crne Gore. "Izabrati najbolje među njima je bio vrlo težak i nezahvalan zadatak, jer su svi oni dobitnici.”, kazao je Miročević.

Miročević se zahvalio svim kandidatima na dostavljenim prijavama, a posebnu čestitku je uputio dobitnicima nagrada.

„Vi ste naš ponos i Komercijalna banka je počastvovana što će se njeno ime jednog dana naći u vašim bogatim biografijama“, istakao je on.

Program tokom svečanosti dodjele nagrada vodila je poznata crnogorska glumica i direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici Ivana Mrvaljević.Podršku svojim malim, talentovanim drugarima, u revijalnom dijelu programa dali su Maša Vujadinović, ovogodišnja predstavnica Crne Gore na dječijem Eurosong-u, kao i balerine Baletske škole „Princeza Ksenija“.

Plakete i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura najuspješnijim osnovcima dodijelili su predstavnici Komercijalne banke AD Budva i istakli da će cilj banke i u narednom periodu biti kontinuirano ohrabrivanje mlađih generacija na konstantno usavršavanje i postizanje zapaženih rezultata.

Događaju su prisustvovale porodice nagrađenih, direktori osnovnih škola, predstavnici diplomatskog kora, privatnog sektora, državnih institucija i nevladinih organizacija.

Portal Analitika