TV / Film

YouTube hitovi 2014. godine

Gugl (Google) je i ove godine napravio listu najpopularnijih Jutjub (YouTube) videa na osnovu gledanosti, broja dijeljenja, komentara i lajkova.
YouTube hitovi 2014. godine
Portal AnalitikaIzvor

Lista uključuje video snimke različitog profila i sadržaja - od inserata iz TV emisija i reklama, do društvenih eksperimenata i podvala.

Tako se na desetom mjestu našao video „10 Hours of Walking In NYC as a Woman“ (Šetati deset časova u Njujorku kao žena) čija je tema ulično nasilje, a pogledan oko 37,5 miliona puta. Slijedi „Goku vs. Superman“, duhoviti prikaz „epske“ bitke koji ima oko 41 milion pogleda. Na osmom mjestu je bizarni video pod nazivom „Devil Baby Attack“, pregledan gotovo 49 miliona puta, a na sedmom „Puppy Love“, popularna reklama za Badvajzer (Budweiserova), sa 53,6 miliona pogleda. Šesti na listi je snimak iz muzičke emisije „Britain's Got Talent“ s dvojicom dječaka koji repuju na temu zlostavljanja među djecom – „Bars & Melody - Simon Cowell's Golden Buzzer Act“, pogledan gotovo 67 miliona puta.

Na petom mjestu liste najpopularnijih YouTube videa u godini na izmaku je „iPhone 6 Plus Bend Test“, o aferi savijanja novih „ajfon“ (iPhone) uređaja, poznatijoj kao „Bendgate“. Video ima nešto više od 59 miliona pregleda.

Četvrti video, s gotovo 62 miliona pogleda, je još jedna numera: časna sestra koja izvodi pjesmu „No One“ Ališe Kiz (Alicia Keys) u italijanskoj verziji muzičkog šoua „The Voice“.

Na trećem mjestu je „First Kiss“, svojevrsni društveni eksperiment koji predstavlja snimak 20 potpunih stranaca koji se ljube, s nešto više od 94 miliona pogleda.

Sa „samo“ 99 miliona pregleda, na drugom mjestu liste je završio video „Winner Stays“...

A prvo mjesto liste najpopularnijih ovogodišnjih video hitova na YouTube-u pripalo je „strašnom“ psu-pauku. Video „Mutant Giant Spider Dog“ ima nevjerovatnih 113,5 miliona pregleda. Provjerite zašto.

Izvor: Index (index.hr)

Foto: cardiffcityfc.co.uk

Portal Analitika