Politika

BOJOVIĆ: Vlast vodi fiktivnu bitku protiv korupcije

Predsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore Rade Bojović kazao je u izjavi za Portal Analitika da je crnogorski mentalitet posljednjih decenija u značajnoj mjeri postao koruptivan i da je pred nama težak proces oporavka države.
BOJOVIĆ: Vlast vodi fiktivnu bitku protiv korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući trenutnu situaciju u Crnoj Gori povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Bojović je istakao da bez aktuelne vlasti nije bilo moguće kreirati ovakav "koruptivni ambijent" i da ta ista vlast vodi fiktivnu bitku protiv korupcije.

- Crna Gora je od raspada Jugoslavije, pored svih drugih oblika društvene i političke degeneracije, postala i društvo koje ima krupne probleme sa različitim vidovima korupcije. Utisak je da se korupcija odomaćila u državnim i lokalnim organima, da nema krupnijeg privatnog biznisa sa državom koji ne podstiče sumnju na korupciju, dok je istovremeno domaća politika postala sinonim za koruptivne radnje. Crnogorski mentalitet se posljednjih decenija deformisao i u značajnoj mjeri postao koruptivan, što je dominantno posljedica političke prirode aktuelne vlasti - rekao je Bojović za Portal Analitika.

On je napomanuo da bez aktuelne crnogorske vlasti "nije bilo moguće kreirati koruptivni ambijent".

- Ta ista vlast već godinama vodi fiktivnu bitku sa korupcijom. Međutim, stvar je u tome da se pitanje korupcije ne može početi značajnije rješavati bez smjene DPS-a i paralelnog sprovođenja temeljitih reformi u okviru represivnih organa vlasti. Konačno, pred nama je težak proces oporavka države i društva od posljedica naopake politike, koja nije samo proizvod DPS-a već i dobrog dijela feudalizirane i zlosrećne političke klase - poručio je Bojović.

Portal Analitika