Fudbal

LŠ: Traže se tri mjesta za nokaut fazu

U utorak su na programu mečevi posljednjeg kola prve faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D. Sigurni učesnici druge faze su madridski Atletiko i Real, Bajer Leverkuzen, Borusija i Arsenal, a u utorak će biti poznata još tri nova učesnika. Jedine dvije ekipe koje se opraštaju od evropskih takmičenja su Benfika i Galatasaraj.
LŠ: Traže se tri mjesta za nokaut fazu
Portal AnalitikaIzvor

Atletiko je već osigurao plasman u narednu fazu, dok je Juventusu potreban remi. Italijanskom timu je za prvo mjesto u grupi potrebna pobjeda od dva gola razlike. Trener Atletika Dijego Simeone rekao je da će predstojeći meč protiv Juventusa biti "utakmica kao nijedna druga". 

"Igramo protiv velikog kluba koji ima sjajne igrače i to će biti utakmica kao nijedna druga. Odlučivaće se o tome ko će biti prvi u grupi, a ko drugi, ko će proći... Ako Juventus izgubi on ne ide dalje", rekao je Simeone. 

Olimpijakosu je potrebna pobjeda nad Malemom i poraz Juventusa u Torinu. 

U okviru B grupe Real Madrid je siguran učesnik druge faze, a u direktnom duelu za plasman dalje boriće se Liverpul i Bazel. Engleskoj ekipi potrebna je pobjeda, dok je Bazelu dovoljan i neriješen rezultat. Do Lige Evrope bi mogao i Ludogorec, ali mu je to potrebno čudo u Madridu, jer "kraljevski" klub ima 18 vezanih pobjeda u svim takmičenjima. 

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da njegova ekipa ima realnu šansu da prođe dalje. 

"Liverpul je upisan u istoriju ovog takmičenja, a dio te istorije biće i meč sa Bazelom. Imamo realnu priliku da prođemo dalje. Nemamo konstantnost ove sezone, ali utakmicu po utakmicu vidim razliku u timu, fokusiranost i koncentraciju", rekao je Rodžers.

Zanimljivo će biti u grupi C, Monaku je potreban bod protiv Zenita da bi obezbijedio drugu fazu, dok je ekipi iz Sankt Peterburga za to potrebna pobjeda. Benfika je izgubila šanse za prolaz dalje. Bajer Leverkuzen je već obezbijedio plasman, a za prvo mjesto u grupi biće im potrebna pobjeda ili ukoliko odigraju neriješeno, a Monako ne pobijedi Zenit.

U grupi D su poznati učesnici nokaut faze Lige šampiona i Lige Evrope. U najelitnijem takmičenju ostaju Borusija i Arsenal, dok će u drugom po rangu evropskom nadmetanju igrati Anderleht. "Milioneri" će biti prvi u grupi ukoliko odigraju neriješeno ili pobijede Anderleht, dok je Arsenalu potrebna pobjeda i poraz Borusije. 

Grupa A:
Olimpijakos – Malme
Juventus – Atletiko Madrid 

Tabela:
1 Atletiko Madrid 5 4 0 1 +11 12 
2 Juventus 5 3 0 2 +3 9 
3 Olimpijakos 5 2 0 3 -5 6 
4 Malme 5 1 0 4 3 

Grupa B
Liverpul – Bazel
Real Madrid – Ludogore 

Tabela:
1 Real Madrid 5 5 0 0 +10 15
2 Bazel 5 2 0 3 -1 6
3 Liverpul 5 1 1 3 -4 4 
4 Ludogorec 5 1 1 3-5 4 

Grupa C:
Monako – Zenit
Benfika – Bajer Leverkuzen 

Tabela:
1 Bajer Leverkuzen 5 3 0 2 +3 9 
2 Monako 5 2 2 1 +1 8
3 Zenit 5 2 1 2 +0 7 
4 Benfica 5 1 1 3 -4 4 

Grupa D:

Galatasaraj – Arsenal
Borusija

Dortmund - Anderleht Tabela:
1 Borusija Dortmund 5 4 0 1 +10 12
2 Arsenal 5 3 1 1 +4 10 
3 Anderleht 5 1 2 2 -2 5
4 Galatasaraj 5 0 1 4 -12 1 

Portal Analitika