Region

BEOGRAD: Premijere će čuvati 10.000 policajaca

Mjere bezbjednosti tokom samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu biće još jače nego za vrijeme posjete Vladimira Putina Srbiji, piše Blic.
BEOGRAD: Premijere će čuvati 10.000 policajaca
Portal AnalitikaIzvor

Kako Blic saznaje, direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić juče su održali sastanak sa načelnicima svih uprava na kojem su razmatrani detalji obezbjeđenja samita.

Na ovom skupu 16. decembra učestvovaće predstavnici 16 zemalja, uključujući premijere Kine i Srbije, Li Kećijanga i Aleksandra Vučića. 

"Samit će obezbjeđivati čak 10.000 policajaca, što je znatno više od 7.000 koliko je bilo angažovano prilikom posjete Putina ili 4.000 prilikom dolaska državne sekretarke SAD Hilari Klinton. Na dionicama kojim će prolaziti delegacije biće zavareni šahtovi i uklonjeni kontejneri i kante, dok će ulice prilikom njihovog prolaska biti zatvarane i otvarane. Na krovovima će biti snajperisti, a naše službe će sarađivati i sa službama stranih zemalja", kaže izvor “Blica”. 

Osim domaćina - Vučića i Kećijanga, dolazak na samit do danas su potvrdili premijeri Češke, Slovenije, Albanije i predsjednik Savjeta ministara BiH. 

Još se ne zna sastav delegacija Poljske, Slovačke, Mađarske, Estonije, Litvanije, Letonije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bugarske, dok je hrvatski premijer Zoran Milanović prije desetak dana otkazao učešće. 

Međutim, kako kažu u Vladi Srbije, rok za dostavljanje sastava delegacije je 14. decembar, tako da je rano davati konačan spisak gostiju.

Portal Analitika