Novi proizvodi

Ovako funkcioniše Cortana za Windows 10 [Video]

Cortana personalni asistent će uskoro stići na desktop u Windows 10 verziji softvera, a prve naznake integracije ovog servisa su primjećene u buildu 9860, lansiranom prije nekoliko mjeseci.
Ovako funkcioniše Cortana za Windows 10 [Video]
Portal AnalitikaIzvor

Sajt WinBeta je sada objavio prvi video, koji pokazuje Cortanu u akciji na desktopu. Nije poznato u kom buildu će se Cortana pojaviti, ali je sada definitivno jasno da ćemo uskoro biti u prilici da lično isprobamo funkcije ovog personalnog asistenta.

Kada je aktuelna verzija servisa u pitanju, jasno je da se radi o nekoliko funkcija koje su trenutno dostupne, ali ima naznaka da Microsoft planira da na desktop implementira sve ono što Cortana nudi i na Windows Phone platformi, prenosi b92.

Postojeća verzija Cortane za desktop može da funkcioniše kao podsjetnik, da lansira aplikacije instalirane na računaru, prikazuje prognozu vremena i provjerava lokacije. Neke funkcije i dalje nedostaju, pa sa Cortanom još uvijek ne može da se vodi sadržajniji razgovor.

Prema Microsoftovoj izjavi, stabilna verzija Windows 10 operativnog sistema bi trebalo da stigne krajem ljeta ili početkom jeseni naredne godine, a sa njim i sadržajnija Cortana.

 

tehnologija.me

Portal Analitika