Politika

Cdu: Potrebna nova lokalna uprava u Herceg Novom

U Herceg Novom je juče održana zajednička sjednica Glavnog odbora Crnogorske demokratske unije u proširenom sastavu i Opštinskog odbora Cdu u Herceg Novom, kojom su predsjedavali predsjednik Cdu Miodrag Vlahović i predsjednica Opštinskog odbora Cdu Herceg Novi i nosilac liste „Cdu – Herceg Novi, Crna Gora“ Lidija Petrović.
Cdu: Potrebna nova lokalna uprava u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

"Učesnici sjednice su razmatrali dosadašnje aktivnosti Cdu u predizbornoj kampanji za nastupajuće lokalne izbore. Izraženo je nepodijeljeno zadovoljstvo ukupnim nastupom stranke i prezentacijom ideja i predloga koji su sublimisani u „Novoj mapi za Herceg Novi“.

Kao odbornici u slijedećem sastavu novskog parlamenta, predstavnici Cdu će se zalagati za promjenu odnosa lokalne vlasti prema pitanjima od značaja za razvoj Herceg Novog, a posebno u pogledu komunikacije i saradnje sa centralnom vlašću. Dosadašnja politika, kako je istaknuto u predizbornom programu, je pogrešna i neodrživa. Takođe, s druge strane, Cdu očekuje i insistira na promjeni odnosa Vlade Crne Gore prema Herceg Novom", ističe se u saopštenju Cdu, dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se dodaje, ova pitanja dobijaju na značaju i zbog planiranih i najavljenih investicionih poduhvata na teritoriji Opštine, gdje je konstruktivna komunikacija i saradnja na relaciji lokalna vlast – Vlada Crne Gore od vanrednog značaja.

"Cdu očekuje da će te investicije značiti veliku šansu za zapošljavanje u novskoj opštini, kao i za unapređenje infrastrukture.  Cdu je spremna za koalicione dogovore, koji će uvažiti naš predizborni program i koji će značiti novu političku praksu u Herceg Novom. Potrebne su nam stručne opštinske službe, sa ljudima kojima će kompetentnost i znanje biti preporuka za angažman. Potreban je raskid sa partitokratskom logikom i pogrešnom idejom da su sva pamet i znanje koncentrisani u jednoj partiji ili predizbornoj koaliciji. Potrebna je nova lokalna uprava, sastavljena od predstavnika više političkih stranaka. Potrebna je saradnja koja će na najbolji način odgovoriti interesima Herceg Novog i potrebama svih njegovih građana", zaključuje se u saopštenju.       

Portal Analitika