Svijet

Udovica Dejvida Hejnsa progovorila: ISIS-ovci su čudovišta i kukavice (VIDEO)

Reporterka Sky News-a posjetila je u Sisku Draganu Hejns, udovicu ubijenog humanitarca Dejvida Hejnsa, koga su islamisti brutalno pogubili sredinom septembra.
Udovica Dejvida Hejnsa progovorila: ISIS-ovci su čudovišta i kukavice (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

U svom prvom televizijom intervjuu Dragana Hejns prisjetila se i kako je upoznala Dejvida, kazavši kako je to bila ljubav na prvi pogled te oštro osudila islamiste nazvavši ih čudovištima i kukavicama.

"Nisi ljudsko biće ako to činiš"

"Oni smatraju da su hrabri, ali ovo što čine ne može se nazvati hrabrošću. Ako odrubiš glavu nekome ko je bespomoćan, onda si kukavica. Nisi čak ni ljudsko biće, nego si čudovište.", rekla je Dragana.

Dragana i Dejvid su se vjenčali 2010. godine, te su se nastanili u Sisku. Dobili su kćerku Ateu. Dejvid je otet 2013. godine dok je radio za francusku humanitarnu organizaciju u Siriji.

"Svaki dan bio mi je novi izazov, novo iščekivanje. Budila sam se s mišlju hoće li biti dobro, hoće li mi se javiti, hoće li se vratiti. Ili će me neko drugi nazvati i reći mi da se nešto loše dogodilo", priča Dragana.

"Nisam imala snage da pogledam video do kraja"

U julu ove godine, islamisti su objavili video u kojemu je prikazan Hejns i rekli su da je on sljedeći. "Vidjela sam ga. Ali nisam imala snage da pogledam cijeli video", govori u suzama Dragana. Malenoj Atei nije željela ništa da govori, pokušala je ispred nje da sakrije i suze. "Ali, kada bi čula da pričam engleski na telefon, već je znala da nešto nije u redu, svaki put mi je govorila - mama, molim nemoj biti tužna, nemoj plakati", otkriva Dragana.

"Dejvid je dao smisao mom životu. Promijenio ga je. Sada je Atea razlog da živim dalje i idem naprijed. Dejvid be želio da sam jaka, da živim za našu kćerku", zaključuje u potresnom intervjuu Dragana.

Izvor: index.hr

Portal Analitika