Fudbal

Vujović najbolji u jesenjem dijelu šampionata

Napadač Sutjeske Goran Vujović sa 12 postignutih golova najbolji je strijelac jesenjeg dijela šampionata Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.
Vujović najbolji u jesenjem dijelu šampionata
Portal AnalitikaIzvor

Golgeter Budućnosti Admir Adrović je drugi sa 11 golova, Petar Orlandić iz Zete postigao je devet, Luka Rotković iz Mornara i Stevan Kovačević iz Sutjeske po osam, a po gol manje napadač Mladosti Bogdan Milić i Žarko Grbović iz Mogrena.

Napadač Grblja Darko Nikač i Ivan Knežević iz Mladosti po šest puta zatresli su protivničku mrežu, dok su po pet golova postigli Ivan Jablan (Grbalj), Nedeljko Vlahović (Rudar), Benjamin Kacić (Petrovac) i Draško Božović iz Lovćena.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Vladimir Jovović (Sutjeska), Marko Šćepanović (Mladost), Aleksandar Vujačić (Budućnost), Goran Burzanović (Zeta), Japanac Kohei Kato (Rudar) i Danilo Tomić (Petrovac).

Po tri gola postigli su Vule Vujačić (Mogren), Miloš Đalac i Miroje Jovanović (Mladost), Marko Đurović i Milan Vušurović (Lovćen), Fukui Masato (Sutjeska), Luka Maraš, Aleksandar Šćekić i Miloš Nikezić (Bokelj), Nebojša Đalović (Berane), Igor Ivanović (Rudar) i Branislav Janković (Grbalj).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti. (Mina)

Portal Analitika