Ostalo

Ukradeni svi trofeji Red Bula!

Svi trofeji koje su vozači Red Bula osvojili u posljednjih deset sezona ukradeni su iz fabrike u Milton Kinzu, objavio je „Bild“. Prema izvještaju policije, trojica maskiranih muškaraca ulećela su kolima kroz staklena vrata fabrike, u velike vreće strpali 64 srebrna trofeja i brzo nestali sa mjesta zločina.
Ukradeni svi trofeji Red Bula!
Portal AnalitikaIzvor

Ulaz u fabriku koja se nalazi u Nortemptonu u subotu ujutro je izgledao kao da ga je raznijela bomba, a jedan od čelnika Red Bula Helmut Marko bio je šokiran krađom.

„Srećom, nikoga nije bilo na recepciji. Obezbjeđenje je u tom trenutku bilo u drugom dijelu zgrade. Sumnjamo da će ta banda sada istopiti te trofeje. Cijena srebra je veoma visoka, a ti trofeji ne mogu niđe da se prodaju, previše su unikatni i upadljivi da bi im to pošlo za rukom“, istakao je Marko. 

Samo nekoliko dana prije pljačke, Sebastijan Fetel se oprostio od Red Bula, prije prelaska u Ferari, i baš je pozirao ispred vitrine u kojoj su smješteni svi trofeji koje je osvojio austrijski tim od 2005. godine. 

„Očigledno je da nas je pogodila ova ozbiljna pljačka, u kojoj su počinioci automobilima uletjeli kroz naša ulazna vrata i ukrali više od 60 trofeja, za koje su nam bile potrebne godine vrijednog rada da bismo ih osvojili. Pretrpjeli smo veliku štetu i ovo je posebno uznemirilo naše obezbjeđenje koje je u tim trenucima bilo u fabrici. Počinioci su uzeli predmete koji ne samo da im ne pripadaju, već predstavljaju vrijedan rad velikog broja ljudi. Kada se i izuzme način na koji se sve desilo, nije nam jasno zašto bi neko ukrao ove trofeje. Za tim oni su od velike vrijednosti, ali ovako vrijede veoma malo, a pored toga većina su replike“, istakao je šef ekipe Red Bula Kristijan Horner. 

(B92)

Portal Analitika