Politika

CDU: Vez na Škveru skuplji nego u lancu ACY marina

Škver i gradska luka su neiskorišćeni razvojni i turistički potencijala Herceg Novog, smatraju iz „Cdu – Herceg Novi, Crna Gora“.
CDU: Vez na Škveru skuplji nego u lancu ACY marina
Portal AnalitikaIzvor

-Na Škveru je neophodno proširiti pristaniše i izgraditi novu, modernu marinu, sa svim pratećim sadržajima, koja će biti na usluzi i građanima Novoga. Herceg Novom je potrebna savremena marina sa pontonima, kapaciteta stotinu jahti, dužine do 20 metara, sa odgovorajućim pratećim servisom po važećim standardima, koji moraju biti ispoštovani i primijenjeni da bi marina uopšte bila interesantna za insotrane korisnike. Produženje mula je takođe neophodno, jer novska marina nije zaštićena od zapadnog vjetra, a zbog loše infrastrukture problem predstavlja i južni vjetar, smatraju u Cdu.

Smanjenje cijena usluga je imperativ, kažu iz ove partije. Postojeće cijene nadmašuju cijena istih usluga u mediteranskim marinama, pri čemu te marine pružaju bolje usluge.

-Vez na Škveru je skuplji nego u lancu ACY marina ili, na primjer, ZEA marina. Kao takva, naša marina je potpuno nekonkurentna i nema veliku perspektivu. Kada se ovome doda i buka koja dolazi iz okolnih kafića u vrijeme sezone, teško da možemo očekivati bilo kakav napredak i više inostranih gostiju iz ove grupe visokoplatežnih turista, dodaje se u saopštenju.

Crnogorska demokratska unija smatra da ostrvo Lastavica sa starom tvrđavom Mamula treba pretvoriti u istorijsko-umjetnički kompleks, sa turističkim programima i sadržajima koji će biti primjereni značenju tog mjesta u istorijskoj i kulturnoj baštini našeg Novog. Sigurni smo da takva projekcija uživa većinsku podršku naših građana, koji žele da vide Mamulu koja će čuvati sjećanje na našu istoriju.  

-Obnovljena Mamula treba da bude stjecište umjetnika, mjesto kulturnih događaja i okupljanja, unikatna destinacija na mapi Jadrana. Takav koncept obnove nije u suprotnosti sa namjerom da na toj lokaciji bude moderni hotel, sa pripadajućim sadržajima, zaključuje se u saopštenju.       

Portal Analitika