Politika

BAROZO: Moja posjeta je znak podrške evropskoj budućnosti Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se u petak sa donedavnim predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom.„Ponosan sam što je pregovore sa Crnom Gorom otvorila Komisija na čijem sam bio čelu“ – kazao je Barozo, čestitajući Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima u procesu integracija, kao i na političkom i ekonomskom napretku.
BAROZO: Moja posjeta je znak podrške evropskoj budućnosti Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor
 
Posebno je istakao konstruktivnu ulogu Crne Gore i premijera Đukanovića u izgradnji i očuvanju stabilnosti regiona.
 
Žoze Manuel Barozo je rekao da ima puno povjerenje u opravdanost proširenja Evropske unije i istakao da je taj proces uspješna priča u kojoj u narednom periodu, kao ostvarene članice treba da se nađu i zemlje Zapadnog Balkana, kada se za to budu stekli uslovi. Donedavni predsjednik Evropske komisije je napomenuo da je njegova posjeta Crnoj Gori znak podrške evropskoj budućnosti kojoj težimo.
 
Predsjednik Vlade Milo Đukanović je iskazao zadovoljstvo posjetom donedavnog prvog čovjeka Evropske komisije, ističući da je Crna Gora upravo u toku njegovog mandata napravila istorijske korake prema ujedinjenoj Evropi. Podsjetivši na značajan put koji je Crna Gora za kratko vrijeme prešla predsjednik Vlade je ukazao na političku odlučnost Vlade da savlada sve izazove na dostizanju standarda koji će građanima obezbijediti bolji kvalitet života, a Crnoj Gori osigurati mjesto u EU i NATO-u.
 
Premijer Đukanović je ponovio da potreba izgradnje kvalitetne infrastrukture u regionu, koja će nas povezati sa razvijenom Evropom, nije na ovim prostorima samo ekonomsko pitanje već i pitanje jačanja povjerenja i doprinos stabilnosti regiona.
 
„Iznijeta ocjena predsjednika Đukanovića o značaju infrastrukturnog povezivanja unutar regiona i regiona sa Evropom, pozitivno je prihvaćena na nedavnoj konferenciji u Berlinu koju je organizovala njemačka kancelarka Angela Merkel“ – kazao je donedavni predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u petak u Podgorici tokom razgovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.
 
Zajednički je ocijenjeno da su nedavni susreti sa predstavnicima Evropske unije dali jasnu poruku o nastavku proaktivne evropske politike na ovim prostorima i predstavljaju podsticaj zemljama regiona da nastave proces reformi na putu do punopravnog članstva u Evropskoj uniji.
Portal Analitika